Uoči Božića dodijeljeni stanovi u najam socijalno ugroženim građanima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon 18 godina, Grad Split danas je dodijelio tri stana u najam socijalno ugroženim građanima, u skladu s novom Listom prvenstva koja je donesena 22. rujna ove godine nakon provedenog javnog natječaja. Prethodna lista prvenstva za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima grada Splita donesena je 2004. godine i prema njoj se te godine dodijelilo nekoliko stanova.

– Ovo je jedna od vrlo važnih socijalnih mjera kojom želimo pomoći našim najpotrebitijim sugrađanima. Uvodeći red u gradsku imovinu, stvaramo pretpostavke da se ona stavi u službu javnih, prvenstveno socijalnih potreba. Ovo je jedan u nizu koraka u tom smjeru. Nadam se da će našim sugrađanima koji su ostvarili pravo ova mjera olakšati životne uvjete i poboljšati kvalitetu života – rekao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Podsjećamo kako Lista prvenstva vrijedi naredne četiri godine, a na njoj se nalaze 74 zahtjeva građana. Tijekom sljedeće godine, Grad Split pripremit će za podjelu još nekoliko stanova za najam, sukladno poretku podnositelja na Listi i ovisno o kvadraturi stana.

Share.

Leave A Reply