Uređenje Žnjanskog platoa: Gradonačelnik održao sastanak sa predstavnicima GK Žnjan, Trstenik i Mertojak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uoči službenog početka radova na uređenju i rekonstrukciji plaže Žnjan, gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima održao je radni sastanak sa predstavnicima gradskih kotareva Trstenik, Žnjan i Mertojak koji graniče sa budućim velikim obalnim gradilištem.

Sastanak je održan u prostorijama Gradskog kotara Trstenik, gdje je domaćin, čelnik GK Trstenik i gradski vijećnik Damir Barbir uvodno izrazio zadovoljstvo početkom radova koji će rezultirati vrhunskim javnim prostorom. Barbir je, među ostalim, naglasio i važnost komunikacije sa građanima o svim fazama radova, posebice u dijelu mogućih privremenih izmjena prometnog režima u tom dijelu grada.

Uz predstavnike gradske tvrtke „Žnjan“ i „Vodovoda i kanalizacije“, gradonačelnik Puljak upoznao je kotarske čelnike sa fazama uređenja platoa, istaknuvši kako je rok za dovršetak radova 12 mjeseci. Kako je rečeno, cijela zona Žnjanskog platoa do dovršetka radova bit će zatvorena za slobodan pristup, osim dijela plaže za osobe sa invaliditetom. Na pristupnim cestama, kao i na samoj centralnoj prometnici Šetališta Ivana Pavla II, ovisno o fazama i intenzitetu radova, regulacija prometa bit će podložna izmjenama.  Informacije o prometnoj regulaciji, kao i tehničkim detaljima od javnog interesa, objavljivat će se na službenim web stranicama Grada Splita i tvrtke “Žnjan”.

„Riječ je o području na kojem će se paralelno biti aktivno više gradilišta. Molim građane za strpljenje i razumijevanje, posebno stanare tog dijela grada“, poručio je gradonačelnik.

Na sastanku je još jednom istaknuto kako će obalna linija i plaže Žnjana ostat će uglavnom netaknuti, a u njihovoj pozadini uredit će se više desetaka terena za različite sportove, veliki amfiteatar, šetnice, biciklističke staze, dječja igrališta, garaža i parking s tisuću mjesta te drugi sadržaji, uključujući 11 lokacija ugostiteljskih objekata i čak 40 tisuća kvadratnih površine zelenila.

Share.

Leave A Reply