Uskoro započinje festival nezavisne kulture PLATFORMAT 2023.!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PLATFORMAT će tijekom četiri dana predstaviti umjetnički, edukativni, glazbeni i zabavni program Doma mladih, a velika većina programa je besplatna.

-Iako je tijekom godina jako mijenjao format, trajanje i količinu involviranosti svih uključenih, PLATFORMAT, kao i pred jedanaest godina, nastavlja obilježavati tu snagu nezavisne kulturne scene da se drži čvrsto i s jasnim pravcem naprijed unatoč svim bočnim, stražnjim i frontalnim naletima tijekom godina na svaki segment njenog rada, rekla nam je Antonia Vuletić, predsjednica Platforme Doma mladih, udruge koja je organizator festivala.

To je vidljivo i iz ovogodišnjeg vizualnog identiteta festivala (dizajn Segora Garbera) koji se referira na nevjerojatnu izdržljivost žohara i tako jako slikovito prikazuje koliko ukupna nezavisna kulturna scena mora biti izdržljiva da bi opstala unutar pravnih, financijskih, administrativnih, institucijskih i svih ostalih okvira koji nisu up-to-date s promjenama u kulturi i koji joj ne rade u korist.

Zato nije slučajnost da se PLATFORMAT otvara tribinom koja će predstaviti smjernice razvoja kulturne politike vezane za infrastrukturu za kulturu i društvene aktivnosti. Tribina će se održati u prostoru Razreda u Domu mladih u srijedu 4. listopada u 13 sati i svi su pozvani sudjelovati, a svoj dolazak najavili su i gradonačelnik Ivica Puljak i Marina Kuzmanić Petreš, voditeljica odsjeka za kulturu.

Antonia Vuletić je dodala: 

-Ono što PLATFORMAT slavi i što treba naglasiti je da entuzijazam, volja, ambicija i neoboriva težnja za suvremenim i slobodnim djelovanjem su apsolutno otporni i beskompromisno će uvijek pomicati granice kako na malom mjerilu, tako i na puno većem.

Posjetitelje tijekom PLATFORMATA očekuje raznovrstan program, a iako će festival započeti ozbiljnim temama, organizatori jamče i puno druženja i plesa. U petak se nakon ljetne pauze otvara klub Kocka uz koncerte bandova Mašinko i SIČ (Stranci i Čudaci), dok je u subotu drag performans koji će vas uvesti u party koji slijedi nakon. Cijeli program pogledajte u nastavku.

PROGRAM PLATFORMATA 2023.

SRIJEDA 4.10.

– 13h Predstavljanje smjernica za unapređenje kulturnih politika – Razred

– 14h Participativna radionica sitotiska – Terasa Trokut 

– 14h KLFM live – Terasa Trokut

ČETVRTAK 5.10. 

– 8h KUMovanje@KLFM radio 

– 19h NMG@PRAKTIKA_Martina Miholić: Gallery of Floating Archipelagos, izložba – Galerija kluba Kocka 

– 21h Ubijmo dosadu: projekcija hrvatskih kratkih filmova – Dvorište 

– 22h Glazba u dvoru – Dvorište

PETAK 6.10. 

– 18h Uzgoj vlastite hrane korištenjem biootpada, predavanje – Dvorište 

– 18h Bazar – Plato

– 19h NMG@PRAKTIKA_Martina Miholić: Gallery of Floating Archipelagos, izložba – Galerija kluba Kocka 

– 21h Otvorenje Kocke: Mašinko + SIČ (Stranci i Čudaci), live – Klub Kocka 

SUBOTA 7.10. 

– 10h Nikolina Komljenović&Ivana Vratarić: Koji_a si ti planet_a?, radionica za djecu – Mala scena 

– 18h Nikolina Komljenović: Koji_a si ti planet_a?, plesna predstava – Mala scena 

– 19h Cirkviz, kviz znanja – Razred

– 19h NMG@PRAKTIKA_Martina Miholić: Gallery of Floating Archipelagos, izložba – Galerija kluba Kocka 

– 22h ZVJERINJAK/Dance, Otherwise We’re Lost’ All Night, drag performans OBJEKT PLESA + party – Klub Kocka

Platformat se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita. Platformu Doma mladih podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply