Veliki dan za Pujanke: Započela gradnja dječjeg vrtića i školske dvorane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Ovo je dan na koji se čekalo punih 35 godina, otkako postoji ova škola. Krenula je izgradnja školske sportske dvorane i dječjeg vrtića. Generacije učenika čekale su ovaj važan dan – rekao je ravnatelj Osnovne škole Pujanki Branimir Glavinović prilikom današnjeg obilježavanja početka radova na izgradnji dvodijelne školske sportske dvorane i dječjeg vrtića na Pujankama.

Posebnu zahvalu uputio je gradonačelniku Ivici Puljku i suradnicima koji su bili uključeni u pripremu ovog projekta. Istaknuo je kako usprkos činjenici kako su bili bez dvorane, učenice ove škole i njihove učitelje i mentore to nije spriječilo da postižu zapažene rezultate na svim natjecanjima.

Gradonačelnik Ivica Puljak rekao je kako je izuzetno sretan i ponosan što se otvaraju radovi na izgradnji vrtića i školske dvorane te se prisjetio kako je prije dvije i pol godine, kada su on i njegovi zamjenici preuzeli upravljanje Splitom, ovo bio prvi projekt koji su najavili i počeli pripremati. Rekao je kako je ulaganje u obrazovanje najvažniji dio ulaganja u društvo. – U sljedećih nekoliko godina Grad Split će uložiti više od 150 milijuna eura u izgradnju novih i  dogradnju postojećih vrtića, izgradnju školskih dvorana i dogradnju školi, kako bi upisali svu djecu u vrtiće, omogućili nastavu u jednoj smjeni te tako visoko podigli standard predškolskog i školskog obrazovanja u Splitu.

Uz Osnovnu školu Pujanki gradi se dvodijelna školska sportska dvorana, kojoj će u prizemlju biti smještene duple svlačionice sa sanitarijama, nastavnički sklop sa kabinetom TZK, ambulantom te dvije nastavničke prostorije. U južnom dijelu bit će smješten prostor sportskih borilišta, s pripadajućim spremištima sprava i opreme te prostorijom režije. Na katu je predviđeno gledalište koje se sastoji od fiksnog dijela s kapacitetom od 92 gledatelja te teleskopskih tribina od 220 gledatelja. Uz gledalište se nalazi dvorana za korektivnu gimnastiku, pripadajuće svlačionice te spremište opreme.

Budući Dječji vrtić Pujanke bit će kapaciteta 8 odgojnih skupina, od kojih 4 jasličke skupine i 4 vrtićke skupine. Predviđena je i izgradnja garaže sa 17 mjesta za potrebe vrtića, kao i sve potrebne prostorije, sanitarne jedinice, kuhinja, blagovaonica, uredi, multisenzorna prostorija, spremište i druge pomoćne prostorije. Predviđen je ozelenjeni tepih-krov, a dostupnost krovnog vrta osigurana je vanjskim i unutrašnjim stubištem. Na krovnim poljima predviđeno je uređenje zelenila i terasa za dječju igru.

Ukupna vrijednost radova je 11.757.943,30 eura, projekt je sufinancirala Europska unija iz programa Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021-2027 u iznosu od 1.452.518,43 eura, a Grad Split će, kako je najavio gradonačelnik, nastaviti i dalje aplicirati na Europska sredstva. Izvođač radova je tvrtka Tromont, a rok za izvršenje radova je 18 mjeseci.

Share.

Leave A Reply