Vlasnici pasa s Plokita, Lokvi i Gripa od Grada traže ograđeni prostor za svoje ljubimce

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vlasnici pasa s Plokita, lokvi i Gripa uputili su zahtjev gradskom Odjeljenju za promet i komunalno održavanje u kojem traže da se ogradi prostor za pse. Na internetu su pokrenuli i peticiju koja se može potpisati ovdje.

‘Nedavno je uklonjena ograda prostora za pse koji se nalazio u kvartu Lokve. Razumijemo da taj prostor možda nije bio idealan za tu svrhu, ali kao vlasnici pasa smo ga koristili i nedostaje nam ograđeno područje za potrebe izvođenja i igranja naših ljubimaca. Stoga, ovom peticijom izražavamo želju i potrebu za uređenjem novog, sličnog prostora u našoj blizini’, pišu vlasnici pasa.

Predlažu da se obnovi postojeći park za pse koji se nalazi u blizini FINA-e.

‘Taj park smatramo idealnom lokacijom za novu namjenu, a s obzirom na to da on i inače nužno traži obnovu, predlažemo da se u sklopu te obnove postave i moderne, visoke ograde’, navode i obrazlažu razloge njihovog zahtjeva:

‘Sigurnost životinja i sugrađana: Ograđeni prostor za pse osigurava sigurnost kako životinjama, tako i drugim sugrađanima. Psima omogućava slobodno kretanje i igru bez povećane mogućnosti pobjegne ili stvaranja incidenata, dok za druge sugrađane znači sigurnu šetnju bez straha od nepredviđenih situacija.

Zadovoljstvo vlasnika pasa: Vlasnici pasa imaju potrebu za prostorom gdje njihovi ljubimci mogu trčati, igrati se i socijalizirati se s drugim psima na sigurnoj lokaciji. Ovo doprinosi zdravlju i dobrobiti životinja, a samim time i zadovoljstvu njihovih vlasnika.

Estetika grada: Obnovljen park za pse s modernim ogradama bit će uređen i estetski prihvatljiv prostor koji će se uklopiti u gradsko okruženje’, navode te zaključuju kako vjeruju da će ovo biti korisno rješenje kako za vlasnike pasa, tako i za Grad Split i komunalni red.

 

Share.

Leave A Reply