ZATVARA LI SPALADIUM ARENA? ‘Grad se nije očitovao oko ovrhe, jedini razuman prijedlog je obustava poslovanja’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako stoje stvari, izgledno je da će se sutra na skupštini vjerovnika TPN-a Sportski grad u stečaju donijeti odluka o zatvaranju Spaladium Arene. Odluka je odgođena na posljednjoj skupštini održanoj krajem listopada s preporukom da stečajna upraviteljica Natalija Mladineo pokuša iskomunicirati s Gradom Splitom što će napraviti s ovrhom od 23 milijuna kuna za neplaćenu komunalnu naknadu. 

U protekla dva mjeseca nije, međutim, došlo do bilo kakvog pomaka pa se perspektiva objekta sagrađenog u javno-privatnom partnerstvu za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. ne čini blistavom.

‘Obzirom da Grad Split nije dao očitovanje na podneske stečajnog dužnika i kako će se 28. prosinca nastaviti ovrha, jedini razuman prijedlog jest obustava poslovanja stečajnog dužnika’, kaže stečajna upraviteljica TPN-a. 

Ovrha za neplaćenu naknadu pokrenuta je dok u Banovini nije bilo gradonačelnika Ivice Puljka, uoči izvanrednih lokalnih izbora. S računa TPN-a skinuto je nekih 800 tisuća kuna, sitnica u odnosu na ukupan dug, a onda je ovrha odgođena do kraja godine radi realizacije već dogovorenih programa, kao i radi održavanja Europskog prvenstva u vaterpolu. 

Ključ sudbine Spaladium Arene drže austrijske banke koje su kreditirale projekt, a zbog duga propalog privatnog partnera kojeg su osnovali Konstruktor, Dalekovod i IGH, vode spor s Gradom Splitom. Njihov glas će biti presudan. 

Stečajna upraviteljica upozorila je da će zatvaranjem objekta nastati nesaglediva šteta te da će vjerojatno doći i do devastacije.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply