ZaZelenimo Split – nova stabla oplemenit će splitsku zelenu oazu na Zvončacu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U tijeku je provedba projekta ZaZelenimo Split u sklopu kojeg će se na području grada zasaditi 932 stabla.  

Za ovaj projekt odabrano je 16 lokacija koje su točke javnog okupljanja građana i posjetitelja poput rekreacijskih i sportskih sadržaja, igrališta za djecu i parkova, a jutros se sadnja odvijala na Zvončacu, omiljenoj gradskoj zelenoj oazi, koja se dodatno oplemenila novim sadnicama.  

ZaZelenimo Split je jedan ukupno četiri projekta ozelenjavanja Splita, od čega se trenutačno provode projekti ZaZelenimo Split i Obnova zelene infrastrukture grada Splita. Pored tih projekata osigurana su sredstva i za projekte Urbana šuma i Zeleni urbani ekosustav, a uz sadnju stabala, grmova, voćnjaka, u gradu ‘niču’ nove klupe i slavine s pitkom vodom.

Gradonačelnik Ivica Puljak obišao je jutros vrijedne djelatnike Parkova i nasada, koji provode radove sadnje, i pozvao građane da se i sami uključe u veliku splitsku zelenu akciju.

– Ovo je samo jedan od aspekata zelenih politika Grada Splita. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća donijet ćemo Akcijski plan za zeleni Split kroz koji ćemo usmjeriti sve naše zelene politike koje vode ka transformaciji Splita u još ljepši, zeleni, ekološki grad – kazao je gradonačelnik Puljak pozvavši građane da se uključe i simboličnom donacijom i sami sudjeluju u velikoj zajedničkoj akciji za još ljepši i zeleniji Split.

Ukupna vrijednost zelenih gradskih projekata je 1.579.851,66 EUR, od čega je više od milijun eura bespovratnih sredstava. Njihovom provedbom Split će biti bogatiji za 1 622 nova stabla, 13 050 grmova, 39 slavina s pitkom vodom i 49 novih klupa.

Želite saznati više i donirati za zeleni Split?

Klikni na ZaZelenimo Split

Share.

Leave A Reply