Zbor građana na Brdima: “Građani će sudjelovati u realizaciji projekta koji će obogatiti život kotara”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbor građana, koji je sinoć održan u OŠ Brda, privukao je veliki interes građana koji su iz prve ruke željeli saznati planove realizacije velikog investicijskog projekta u ovom dijelu grada. U nazočnosti kotarskog Vijeća, projekt je predstavio gradonačelnik Ivica Puljak, a osim njega na pitanja građana odgovarali su i predstavnici JU Sportski objekti, pod čijim je upravljanjem Sportski centar Brda.

–  Ideja se rodila iz zaključka kako na istoku nedostaje bazen, osobito zatvoreni. S obzirom na to da postojeću zgradu treba rekonstruirati, te da imamo ‘čistu’ imovinsko-pravnu situaciju ovo je prva lokacija na kojoj tu ideju možemo početi odmah realizirati. Radi se o najvećem ulaganju u sportsku-infrastrukturu od Mediteranskih igara sa sadržajima koji su prvenstveno namijenjeni građanima – kazao je gradonačelnik Ivica Puljak poručivši stanovnicima Brda kako će i sami aktivno sudjelovati u njegovoj realizaciji.

– Pozivam kotarsko Vijeće da u dogovoru s vama predloži sadržaje koje žele na vanjskom dijelu, daju ideje o kotarskim prostorijama koje bi se ovdje uredile. Sve ovo je u konačnici za vas – poručio je gradonačelnik istaknuvši kako se projektom obogaćuju sadržaji za građane, ali i osigurava značajan broj parking mjesta i uređenje kotara.

Projektom se, naime, predviđa izgradnja dvorana s dva rukometna igrališta, veliki i mali bazen s osiguranim pristupom osobama s invaliditetom, garaža s 360 parkirnih mjesta te zatvoreni I otvoreni prostori sa sadržajima za građane. Također, investicijskim zahvatom predviđena je i rekonstrukcija Hercegovačke, Mostarske i Sarajevske ulice te tržnice.

Share.

Leave A Reply