Znanstvenici Sveučilišta u Splitu među 2 posto najcitiranijih u svijetu u 2021. godini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sada već tradicionalna studija o najcitiranijim svjetskim znanstvenicima, koju prema podatcima iz Scopus baze izrađuje istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD) objavila je podatke za 2021. godinu. U okviru studije, koja obuhvaća najcitiranijih 2 posto svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti, objavljene su dvije liste – najutjecajnijih znanstvenika za 2021. godinu te lista najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru, a na obje su zapažen uspjeh postigli znanstvenici sa Sveučilišta u Splitu.

Na listi najutjecajnijih znanstvenika za 2021. godinu našli su se: Frano Barbir (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Sandro Nižetić (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Ante Munjiza (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Damir Vukičević (Prirodoslovno-matematički fakultet), Ana Marušić (Medicinski fakultet), Ognjen Bonacci (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Ozren Polašek (Medicinski fakultet), Ivana Kolčić (Medicinski fakultet), Janoš Terzić (Medicinski fakultet), Igor Jerković (Kemijsko-tehnološki fakultet) i Mladen Miloš (Kemijsko-tehnološki fakultet).

Najutjecajniji znanstvenici na listi za cjelokupnu karijeru su: Frano Barbir (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Ante Munjiza (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Ana Marušić (Medicinski fakultet), Ognjen Bonacci (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Mladen Miloš (Kemijsko-tehnološki fakultet), Sandro Nižetić (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Matko Marušić (Medicinski fakultet), Ivana Kolčić (Medicinski fakultet), Igor Jerković (Kemijsko-tehnološki fakultet), Josip Mastelić (Kemijsko-tehnološki fakultet), Dragan Poljak (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje) i Ratko Katić (Kineziološki fakultet).

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply