Zračna luka Split sljedećeg ljeta postaje bogatija za gotovo 30.000 avionskih sjedala. Evo kada se službeno uvode nove linije i odakle će polijetati

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Švedska tvrtka za zračni prijevoz Braathens Regional Airlines (BRA) tijekom sljedećeg ljeta uvodi 10 charter linija iz Skandinavije sa slijetanjem u splitskoj zračnoj luci, piše Croatian Aviation.

Tvrtka za zračni promet koja posluje od 2016. godine svojoj će dosadašnjoj floti pridružiti zrakoplov tipa A319, čiji kapacitet čini 145 sjedala, a upravo on će prevoziti prethodno spomenute linije za Split.  Ovi će se planirani, redovni charter letovi kretati za potrebe skandinavskog tour operatora koji prodaje posjete i boravke u Dalmaciji, a njihova će rezervacija uključivati let i smještaj, piše Croatian Aviation.

Početak letova pet ovakvih linija najavljen je u svibnju, dok će ostale u zračni promet biti uvedene postepeno. Linija koja će voziti iz švedskog grada Örebra u Split s letovima počinje u rujnu, a linije će prometovati jednom tjedno, uz navedene rotacije: 

Copenhagen – Split, od 20 svibnja, 

Gothenburg – Split, od 13. svibnja,

Halmstad – Split, od 12. kolovoza, 

Jonkoping – Split, od 11. kolovoza,

Kalmar – Split, od 30. lipnja,

Karlstad – Split, od 15. srpnja,

Malmo – Split, od 12. svibnja,  

Norrkoping – Split, od 13. svibnja,

Orebro – Split, od 02. rujna,

Vaxjo – Split, od 12. svibnja.

Braathens Regional Airlines tijekom sljedećeg ljeta planira uvesti sveukupno 100 povratnih letova u Split, što putnicima osigurava gotovo 30.000 avionskih sjedala. Realizacija čitavog programa će prema procjenama biti uspješna, s obzirom na razinu popularnosti Hrvatske u Skandinaviji.

Share.

Leave A Reply