Google nagradio 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj – „Zlatni pin“ Dioklecijanovoj palači

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deset dvoraca i palača iz Hrvatske postali su nositelji nagrade Zlatni pin. Zlatni pin je priznanje koje dodjeljuje Google na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici koji su osjetili lokalni ponos, Google je odlučio projekt proširiti i na druge zemlje. Tako se od ove godine projekt provodi i u Hrvatskoj gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji „Dvorci i palače“. Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika Google Mapsa.

Među nagrađenima su dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza.

Za one koji žele otkriti više o hrvatskim dvorcima i palačama ili ih planiraju posjetiti, Google je pripremio i e-knjigu „Putevima dvoraca i palača”.

E-knjiga je dostupna za besplatno preuzimanje

➡ https://rsvp.withgoogle.com/events/zlatnipin

Share.

Leave A Reply