Hoće li s toplijim vremenima i višim temperaturama koronavirus otići u povijest?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoće li s toplijim vremenima i višim temperaturama koronavirus otići u povijest? Pitanje to koje trenutno zanima vjerojatno većinu ljudi na planeti. Prema najnovijim istraživanjima kineskih znanstvenika veće temperature i veća vlaga u zraku mogla bi usporiti širenje koronavirusa, ali da neće broj zaraženih svesti na nulu. 

No, optimizam budi i činjenica da koronavirus ne može preživjeti na 30 stupnjeva Celzijevih, a svaki porast temperature za jedan stupanj i vlage za jedan posto usporit će brzinu prenošenja virusa. 

U svom istraživanju Kinezi su se bavili i uspješnim suzbijanjem koronavirusa u svojoj zemlji. Smatra se kako je Kina strogim mjerama karantene cijelih pokrajina i dolaskom toplijeg vremena uspjela svladati trenutno najvećeg svjetskog neprijatelja. 

U Kini je najteža situacija bila u veljači, no dolaskom toplijeg vremena broj osoba na koje jedan zaraženi može prenijeti virus smanjio se s 2.5 na 1.5. Za sada još uvijek nije poznato zašto se COVID-19 brzo širi na nižim temperaturama. Jedna od pretpostavki je da suhi zrak isušuje sluznicu nosa, te virusi imaju olakšan put. 

Share.

Leave A Reply