I svadbe sve skuplje: prosječna cijena stolice je 100 eura, a kuverte su postale sve ‘tanje’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maja i Ivan već nekoliko mjeseci intenzivno organiziraju dan za koji se kaže da je jedan od najljepših u životu – dan vjenčanja. Kako to obično i bude većinu posla oko organizacije i dogovora, za proslavu koja će biti održana u ljeto sljedeće godine, preuzela je Maja i, kako kaže, to je sve samo ne jednostavan zadatak., piše Poslovni.hr

Željeli su organizirati vjenčanje s 80 uzvanika, no zbog premalog broja gostiju ideja vjenčanja na otvorenom je propala. 

– Imanja primaju od 120 gostiju nadalje. Nažalost, i većina je svadbenih sala i prostora koje smo kontaktirali namijenjena većem broju uzvanika. Ako nije, onda je potrebno izdvojiti nemalu svotu za najam prostora ili doplatu menija do određenog broja uzvanika

 I to nije kraj “slatkih” muka jer su prilično ostali iznenađeni kada su počele stizati ponude. “Svi su nas obavijestili kako će zbog inflacije cijene svadbene večere biti uvećane za četiri, pet, pa sve do 15 eura po osobi, ovisno o mjestu i odabranom meniju. Cijene vjenčanica, ukrašavanja dvorane, fotografiranja… Sve je poskupjelo ili će u vrlo kratkom roku poskupjeti.

U kojoj su mjeri skuplja vjenčanja kojem svjedoče budući mladenci posljedica inflacije, za Poslovni.hr objašnja  Dijana Pavković, vlasnica Gastro Globusa, jednog od najpoznatijih zagrebačkih restorana za proslavu vjenčanja. “Poskupjela je hrana, energija i najam”, ističe Pavković.

– Cijena menija po osobi tako je s prosječnih 60 eura prošle godine, ove skočila na prosječnih 70 eura, a sljedeće bi godine ta cijena mogla iznositi čak 80 eura po osobi, kaže vlasnica Gastro Globusa.

Poskupilo je gotovo sve – od cvijeća do glazbe. Jedan zagrebački bend, rezervirao je cijelu iduću godinu po cijeni od 2300 eura.

– Uređenje sale svedeno je na minimum. Nema više velikih ulaganja u cvijeće, razglas…”, kaže vlasnica Gastro Globusa. Svoje su troškove nastojali srezati na minimum i Maja i Ivan, pa ipak, svoj će vjenčani dan za 80 ljudi platiti 80 tisuća kuna

Kuvertu se također postale sve tanje, pa je tako i dar od 100 eura po osobi, koji se smatrao standardom, stvar prošlosti. 

Share.

Leave A Reply