NOVE IGRE: Ovoga tjedna hakiramo London

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prije nego se pozdravimo s desetim mjesecom radit ćemo nered po Londonu te drhtati od straha u misterioznom gradu Little Hope.

CARTO

27. 10. 2020. PC, PlayStation 4, Switch

Ideja slaganja svijeta za igru nije osobito nova, primjerice ako ste igrali društvenu igru Kingdomino. Međutim, Carto ima više razinu od toga – ovdje se dvodimenzionalni svijet slaže uz pomoć rotiranja pločica koje skuplja djevojčica Carto. Iza te avanture nalazi se priča o neobičnim običajima jednog plemena i upoznavanju kulture u kojoj se svaka odrasla osoba jednom mora zaputiti dalje od svog rodnog mjesta.

Carto će u svojih 5-7 sati gameplaya donijeti takozvane geografske zagonetke uz simpatičnu, rukom crtanu grafiku te 30 originalni skladbi.

 

GHOSTRUNNER

27. 10. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

Hvaljeni serijali Mirror’s Edge i Dishonored krajem ovog mjeseca spojit će se u futurističku igru Ghostrunner. U ulozi cyber nindže penjat ćemo se po velikom tornju i plesati između metaka u brzom gameplayu, jer ovdje jedan udarac znači kraj igre, kako za igrača tako i za protivnika.

Ugođaj Ghostrunnera bit će mračan, ali bi sama igra trebala biti prava vizualna atrakcija, pogotovo u PC verziji koja će podržavati raytracing tehnike. Nije da ćemo imati vremena za razgledavanje okoliša, no ipak trebamo nečim opravdati kupnju nove grafičke kartice.

 

WATCH DOGS: LEGION

29. 10. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

Za sam kraj mjeseca rezervirana nam je znanstveno fantastična simulacija Brexita zvana Watch Dogs: Legion. Novi nastavak Ubisoftove igre o hakiranju vodi nas u London, a glavna je novost da ćemo ondje moći igrati s bilo kojim likom kojega vidimo na ulici. To uključuje huligane, penzionere, tajne agente i totalne idiote, između ostalih. Svaka klasa likova imat će svoje bonuse i minuse, a igru ćemo si olakšati ili otežati baš kroz odabir likova koje regrutiramo u svoju ekipu.

Watch Dogs: Legion ovoga tjedna dolazi na stare konzole, no zapravo je jedan od prvih međugeneracijskih naslova koji će se pojaviti i na novim konzolama u 11. mjesecu. Verzija za PC za sada će nam poslužiti kao “next-gen” ogledalo jer će podržavati raytracing efekte.

 

TEARDOWN

29. 10. 2020. PC

Teardown je interesantna indie igra koja se temelji na vokselima te ima impresivan model destrukcije. S obzirom na to da se radi o igri u kojoj možete uništiti doslovno sve, premisa je ta da odrađujete pljačku uz pomoć čekića. Izazov je u tome što vaše razbijanje mora biti brzo i precizno, jer nakon što pokupite jedan predmet, do sljedećega morate doći u idućih 60 sekundi. Takvo što je fizički nemoguće ostvariti… sa standardnim položajem stvari u levelu. Cilj je stoga napraviti si prečace rušeći objekte prije nego započnete samu krađu.

Većinu prečaca pravit ćemo rušenjem, no bit će moguće na mapu postaviti i neke manje stvari, npr. daske ili žice. Developer kaže kako s ovakvim pristupom nema jednog ispravnog rješenja za pljačku nego je sve ostavljeno igraču na eksperimentiranje. Zvuči ambiciozno, a bome i vraški zabavno.

 

THE DARK PICTURES: LITTLE HOPE

30. 10. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

Strašni tjedan na prigodan će način obilježiti igra Little Hope iz serijala The Dark Pictures. Ova horor avantura donosi priču s višestrukim završecima, kao i mogućnost igranja u multiplayeru. Pratit ćemo četvero studenata i njihovog profesora koji se nađu zarobljeni u gradu Little Hope, poznatom po progonu vještica u 17. stoljeću.

Taj ukleti grad krije svakakve užase koji mogu dokrajčiti sve likove, ali ako budemo igrali pametno možda ih uspijemo očuvati na životu dovoljno dugo da čitavih glava dočekaju kraj priče. U tome će djelomice pomoći i vizije potencijalnih pogibija koje se otkrivaju kroz fotografije razbacane po samom gradu.

Ostale igre koje izlaze:

27. 10. Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues (PS4, XBO, Switch)
27. 10. The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV (PS4)
28. 10. Who Wants to be a Millionaire? (PC, PS4, XBO, Switch)
30. 10. Pikmin 3 Deluxe (Switch)
31. 10. Auto Chess (PS4)

Izvor: hcl.hr

Share.

Leave A Reply