Dolijali razbojnici koji su raznijeli bankomat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šibenska policija otkrila je počinitelje pljačke u gradskoj četvrti Šubičevac u Šibeniku, u kojoj je proteklog ponedjeljka oko četiri sata ujutro, pod okriljem mraka, nastalom eksplozijom usisavanjem plina raznesen bankomat Privredne banke Zagreb u Ulici Bana Jelačića te ukradena veća svota novca.

Nakon provedenog kriminalističke istraživanja, privedeni su i pritvoreni 33-godišnjak iz Splita i njegov 38-godišnji sugrađanin koji se sumnjiči za pomaganje u počinjenu kaznenog djela. U bijegu je, pak, za sada nepoznati muškarac, koja se sumnjiči da je zajedno s 33-godišnjakom eksplozijom raznio i opljačkao bankomat.

– Do sada provedenim istražnim radnjama u Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije utvrđeno je da su osumnjičeni 33-godišnjak i još jedna nepoznata osoba 30. listopada oko četiri sata u Šibeniku upumpavanjem plina u bankomat izazvali eksploziju bankomata iz kojega su otuđili novac.

Potom su se s motociklom i ukradenim novcem odvezli na područje Splita i u kući 38-godišnjaka ostavili sredstva kojima je raznesen bankomat.

Po nalogu županijskih sudova u Šibeniku i Splitu, pretraženi se kuće i stanovi u Splitu koje koriste osumnjičeni te je u njima pronađen novac, odnosno dokazi da su počinili ovo kazneno djelo – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Protiv 33-godišnjaka i nepoznate osobe u bijegu, policija je podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnom ili sredstvom, a na štetu Privredne banke Zagreb i 43-godišnjeg vlasnika poslovnog prostora na koji je bankomat bio naslonjen. A protiv 38-godišnjaka podnesena je kaznena prijava za pomaganje u počinjenju kaznenih djela.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: