LIJEPA GESTA Svi četvrtaši Sisačko-moslavačke županije dolaze na ljetovanje u Dalmaciju!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oko 1300 učenika četvrtih razreda osnovnih škola iz Sisačko-moslavačke županije može doći na ljetovanje u Srednju Dalmaciju. Ugovor o organizaciji ljetovanja krajem lipnja i početkom srpnja potpisali su župan Blaženko Boban i sisačko-moslavački mu kolega Ivan Celjak.

Boban je uvodno podsjetio kako je Celjak, jedan od najmlađih župana zagrizao veliki kolač, pitanje obnove nakon razornog potresa koji je prije godinu dana razorio Banovinu.

Splitsko-dalmatinska županija je među prvima reagirala u pomoći, sudjelovala je u obnovi osmoljetke Ivan Goran Kovačić u Petrinji, a proteklo ljeto su bile grupe djece na ljetovanju u okolici Splita.

– Na ovaj korak nas je ponukalo i to što puno djece iz Sisačko-moslavačke županije nije vidjelo more. Želimo im donijeti malo radosti i pomoći roditeljima na taj način. U nama imaju trajnog prijatelja  – rekao je Boban.

Istaknuo je i da je Splitsko-dalmatinska županija osjetila dobrotu ljudi kada su nas pogodile nepogode, od velikog požara do poplava.

– Množenje uspjeha se postiže dijeljenjem dobrote – zaključio je Boban.

Celjak se zahvalio svim volonterima i ljudima dobre volje koji su pohitali pomoći nakon strašnog potresa.

– Možda je vama teško zamisliti, ali mnoga djeca će prvi put vidjeti more i zato mi je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora – rekao je sisačko – moslavački župan.

Još je jednom ponovio pružajući ruku Bobanu: ‘Ne znam jesmo li svjesni koliko djeci znači dolazak, ali i roditeljima koji im ne mogu priuštiti ljetovanje?’

Share.

Leave A Reply