Prekinuto tegljenje turskog broda zbog novog oštećenja! ‘Haksa’ pluta kod Drvenika Malog, očekuje se nastavak ‘putovanja’ prema Brodotrogiru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koordiniranom akcijom lučke kapetanije, pomorske policije i vatrogasaca turski brod se tegli prema Brodotrogiru. Fotografije su snimljene jutros oko 5 sati.

Tegljenje turskog broda “Haksa” bilo je prekinuto oko 1.15 sat u noći na ponedjeljak jer je u brod ponovo počela prodirati voda, nakon čega je pet preostalih članova posade zajedno sa zapovjednikom prebačeno na policijski brod “Pojišan”.

Na 12 nautičkih milja od Drvenika Malog remorker je prekinuo s tegljenjem. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su krenuli s ispumpavanjem mora iz strojarnice.

Još se čeka nastavak tegljenja prema Brodotrogiru.

Podsjetimo, u nedjelju rano ujutro dogodila se nesreća na turskom teretnom brodu “Haksa”, nakon čega je more prodrlo u strojarnicu. Pokrenuta je spasilačka akcija u koordinaciji hrvatskih i talijanskih službi. Posada je većim dijelom evakuirana, a na brodu su ostali zapovjednik i 4 člana posade. Žrtava nema, a zasad ni onečišćenja mora. U brodskim spremnicima nalazi se 70 tona pogonskoga goriva i maziva.

Osam od ukupno trinaest članova posade policijskim su brodom dovezeni u splitsku luku. Od osam članova posade, šest je turskih državljana i dva Indijca.

Havarija na turskom brodu dogodila se u međunarodnim vodama 16 milja sjeverozapadno od otoka Jabuka.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply