Velika potraga na Braču: kraj Selaca nestao 84-godišnjak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– U akciju potrage i spašavanja za nestalom osobom u mjestu Selca na otoku Braču uključio se u ponedjeljak i transportni helikopter Mi-8 MTV iz 93. baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO),  priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) letačka posada iz Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) pretražuje šire područje Selca kako bi pronašli nestalu osobu.

Iz Policijske uprave splitsko dalmatinske Hina doznaje da je nestali 84-godišnji mještanin Selca, Josip Trutanić, čiji je nestanak policiji prijavljen u noći 3. studenoga.

Nestali 84-godišnjak je visine oko 170 centimetar, srednje tjelesne građe i prosjede kose a na sebi je imao plavu jaknu, sive hlače i crne cipele. Policija poziva građani ako imaju bilo kakve informacije o nestaloj osobi da im dostave, rekla je Sanja Nazlić iz Ureda za informiranje PU splitsko-dalmatinske.

Iz MORH-a navode da je ovo 17. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjeluju letačke posade ETH 93. zrakoplovne baze  HRZ i PZO-a.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply