Zamućena voda na splitskom području, preporučeno prokuhavanje dijelu populacije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veća količina kiše – koja je u proteklih dana pala na šire splitsko područje – uzrokovala je nabujalost samog izvorišta Jadra. Iz tog razloga danas je zabilježeno povećanje parametra mutnoće, iznad je propisanih vrijednosti.

‘S obzirom na zalihe vode u vodospremama i vodoopskrbnoj mreži današnji rezultati uzoraka uzetih na različitim dijelovima sustava pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

Kako se parametar mutnoće na samom izvorištu prati konstantno, njegovo povećanje u poslijepodnevnim satima ukazuje da je pojava vrlo izvjesna u već nekim dijelovima vodoopskrbnog sustava, pa se, sukladno dosadašnjoj praksi i preporuci NZJZ-a, preporučuje se koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju’, upozorili su iz tvrtke Vodovod i kanalizacija.

Napomenuli su kako se situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano prati. O svim će promjenama potrošači biti pravovremeno obaviješteni preko medija i web stranice www.vik-split.hr.

Share.

Leave A Reply