Otvaraju se terase kafića i restorana, dopušteni treninzi u zatvorenom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon više od tri mjeseca ublažavaju se epidemiološke mjere. Terase kafića i restorana moći će raditi od 6 do 22 sata, a dopuštaju se i treninzi u zatvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, rečeno je u petak na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Šef Stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović kazao je kako se novom odlukom gosti mogu posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi kolao zrak. Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Iako je bilo najavljeno da neće biti glazbe u ugostiteljskim objektima, udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom pa će glazba biti dopuštena uz uvjet da ne bude glasna. Na inicijativu Ministarstva kulture, ako glazbe ne bi bilo, onda ne bi funkcionirali mehanizmi autorskih prava glazbenika, pjevača, i tako dalje, pa se razmatra mogućnost da se ipak dopusti glazba, ali da se ograniči brojem decibela. To je isključivo puštanje muzike na radiju, CD-ima i tako dalje, komentirao je u subotu Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a u telefonskom razgovoru za HRT4.

Share.

Leave A Reply