U drugom tjednu siječnja osjetno hladnije: stiže još pljuskova i grmljavine, vrlo promjenjivo vrijeme čeka nas idućih dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon oblačnog, ali razmjerno toplog prvog siječanjskog tjedna, u drugom tjednu će biti osjetno hladnije.

U ponedjeljak se na Jadranu očekuje promjenljivo s povremenom kišom te pljuskovima s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženi, naročito na jugu. Puhat će umjereno, prolazno i jako jugo. Najniža temperatura zraka na Jadranu će biti između 5 i 9 Celzijevih stupnjeva, dok će najviša biti od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Vrlo promjenjivo vrijeme nastavit će se i idućih dana, na Jadranu povremeno donoseći i obilnije pljuskove te jak i olujan vjetar, posebice u utorak i srijedu.

Kako javlja DHMZ biometeorološke prilike se neće značajnije mijenjati u odnosu na prethodne dane. Meteoropati se i dalje mogu žaliti na glavobolju i umor, dok će kronični bolesnici teže podnositi tegobe od kojih inače pate. Uz nešto niže temperature zraka nekim će meteoropatima podnošenje tegoba biti podnošljivije. U utorak se očekuje ista situacija s tim da u dijelovima dana s manje naoblake, meteoropati mogu osjetiti blago poboljšanje općeg stanja.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply