Evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih nekoliko dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I u nastavku tjedna, sve do vikenda, i nove zamjetne promjene vremena, bit će iznadprosječno toplo, te većinom suho i barem djelomice sunčano.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije tako će biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će slabo do umjereno jugo s kojim će more biti malo valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti Dalmacije od 4 do 6 °C, uz more između 9 i 11 °C, a najviša dnevna između 14 i 17 °C.

Na jugu Hrvatske prevladavat će sunčano i danju razmjerno toplo. Puhat će slabo do umjereno jugo. Najviša temperatura i zraka i malo valovitog mora od 15 do 18 °C.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Povremeno malo kiše može pasti u gorju. U subotu postupno jače naoblačenje, potkraj dana s kišom u zapadnim krajevima. U nedjelju većinom oblačno, povremeno s kišom, a poslijepodne uz osjetan pad temperature zraka u gorju može pasti i malo snijega. Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, u nedjelju sjeverni i sjeveroistočni.

I na Jadranu idućih dana djelomice sunčano i razmjerno toplo. Na sjevernom dijelu, uz povremeno više oblaka, mjestimice će pasti uglavnom malo kiše. U subotu jače naoblačenje s kišom, najprije na sjevernom Jadranu, osobito prema kraju dana. U nedjelju promjenljivo s kišom, često i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će umjereno, u subotu i jako jugo i jugozapadnjak, a u nedjelju bura na sjevernom i srednjem dijelu.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: