Došle su penzije, a umirovljenici, koji su najugroženija korona-populacija, tiskaju se ispred banaka i ne drže se mjera koje je propisao Stožer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako to bude svakog prvog mjesecu kad na račun sjeda mirovina, tako se i danas ispred poslovnica banaka stvaraju se velike gužve. Nažalost, ne redovi već gužve.

Da je drugačija epidemiološka situacija u državi ovakva slika ne bi bila problematična, no uzimajući u obzir mjere i preporuke koje su na snazi radi sprječavanja širenja zaraze, veća grupa penzionera pred ulazom u banku ne izgleda prihvatljivo.

Tim više jer je riječ ugroženoj skupini građana koja se, kao i ostali, uz nošenje zaštitnih maski treba pridržavati i propisanog razmaka, kao i svih drugih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite.

Valja napomenuti da je ograničen broj ljudi kojima je dozvoljen ulazak u banku, tako da je penzionerima bilo isto hoće li na hladnoći stajati u gužvi ili formirati uredan red s propisanim razmakom. Bilo je onih koji su poštivali propisan razmak, ali je, nažalost, većina njih kršila preporuke Stožera.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply