Državni inspektorat zatvorio splitsko bespravno gradilište i pozvao Ministarstvo pravosuđa na saslušanje!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radovi na budućoj zgradi splitskog Općinskog suda – zaustavljeni. Ministarstvo pravosuđa i uprave bez pravomoćne građevinske dozvole krenulo je s gradnjom nove etaže. Pogrešku su priznali, aktivnosti na gradilištu zatvorili – i to nakon što smo slučaj prijavili građevinskoj inspekciji Državnog inspektorata. Iako je baš Ministarstvo investitor gradnje, tko je naložio gradnju bez dozvole – ne znaju. Ili ne žele otkriti. Barem ako je suditi po činjenici kako do danas nisu odgovorili na naš upit.

Na dan kad smo otkriće iznijeli u javnost, Ministarstvo je tek tada upotpunilo dokumentaciju za izmjenu i dopunu građevinske dozvole.

Nekoliko dana kasnije stiže odgovor i iz Državnog inspektorata. Građevinska inspekcija utvrdila je sve što smo ranije i napisali.

– Nadzorom je utvrđeno da je investitor tijekom gradnje odstupio od ishođene pravomoćne građevinske dozvole. Slijedom navedenog, građevinska inspekcija zatvorila je gradilište postavljanjem službenog znaka „zatvoreno gradilište“ i ostavila investitoru poziv za saslušanje. Nakon što se obavi saslušanje investitora donijet će se rješenje o usklađivanju građenja s građevinskom dozvolom sukladno članku 112. Zakona o Državnom inspektoratu – napisali su te dodali kako je inspekcijski postupak u tijeku.

Podsjetimo, Sud je prvotno trebao imati dva kata, onda se zaključilo kako to nije dovoljno za oko 350 zaposlenika pa se krenulo u izgradnju još jednog. Useljenje je najavljeno do idućeg ljeta, osim ako nekome ne padne na pamet graditi još jedan kat – bespravno.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply