Gradonačelnik Krstulović Opara: Sjedenje po terasama zatvorenih kafića s kavom za van nije kršenje mjera. Ne možemo ljudima zabraniti da izlaze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Splitsko-dalmatinskoj županiji drugi dan zaredom više je od 500 novozaraženih. Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, komentirao je za RTL otkud toliko velike brojke:

“Svakodnevno sam u kontaktu sa epidemiologijom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Brojke koje su u našoj županiji su istovjetne kao i prosjeci u Hrvatskoj. Jučer u Splitu 192, danas 223, i sasvim sigurno je jasno da su mjere Vlade i Stožera nužne kako bi praznike proveli u jednoj opuštenij i zdravijoj situaciji. Vjerujem da su te brojke kontakti prethodnih bolesnika”, rekao je Krstulović Opara.

O uzimanju kava za van i sjedenju po terasama zatvorenih kafića Opara je kazao:

“To nije kršenje mjera, građani su se držali mjera. Bio sam ponosan danas vidjeti početak adventskih svečanosti. Ne možemo i ne trebamo ljudima zabraniti da izlaze van i da u društvu svojim prijatelja i obitelji budu u kontaktu sa distancama i maskama”, poručio je gradonačelnik Splita.

“Svi smo u situaciji u kojoj se moramo pridržavati mjera. Teško je brojnima, najviše našim obrtnicima, ali i građanima i djeci koji trebaju kontakt. Sad je vrijeme za odgovornost, pridržavati se ovih mjera kako bi Božić dočekali u boljoj atmosferi”, poručio je Krstulović Opara i dodao:

“Prilagodili smo epidemiološkim kriterijima naše adventske svečanosti”.

Share.

Leave A Reply