Istraživači s čuvenog Stanforda potvrdili: čak 12 splitskih znanstvenika svrstalo se među najutjecajnije na svijetu, a najviše ih je s FESB-a. Evo tko su oni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U nedavno objavljenoj studiji koju je provela istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD) čak se 47 hrvatskih stručnjaka našlo na listi dva posto najutjecajnijih znanstvenika na svijetu.

Amerikanci su objavili studiju o znanstvenoj citiranosti koja rangira oko 160.000 najcitiranijih svjetskih znanstvenika u svim disciplinama i obuhvaća najcitiranijih dva posto svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti. Rezultati studije izazvali su veliki interes u (znanstvenom) svijetu.

Od svih navedenih hrvatskih znanstvenika čak njih 17 posto je s drugog najvećeg hrvatskog Sveučilišta, našeg splitskog, a četiri posto ih je sa Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Antonio Munjiza dolazi sa Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije baš kao i kolega mu Ognjen BonacciFrano Barbir i Dragan Poljak su profesori na FESB-u, Ana Marušić i Matko Marušić na Medicini, Damir Vukičević je s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a Igor Jerković i Mladen Miloš s Kemijsko-tehnološkog fakulteta, dok je Vlasta Bonačić-Koutecky sa Centra STIM-REI. Institut za oceanografiju i ribarstvo ponosan je na dvoje svojih znanstvenika sa “zlatne liste”, to su Ivona Mladineo i Ivica Vilibić.

izvor: slobodnadalmacija.hr

 

Share.

Leave A Reply