Ivošević: ‘Ako bude više pozitivnih, idemo na crvenu listu i prekida se dotok turista. Neki u noćnim satima rade mimo propisa…‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Splita, za Dnevnik N1 je naglasio važnost cijepljenja u cilju održanja turističe sezone i to kako bi ekonomija u državi išla uzlaznom putanjom.

“Mi od prvog srpnja na koncerte ne puštamo nikoga bez Covid propusnice, kao i na događanja koja okupljaju preko 100 ljudi. Mi smo odavno na oprezu”, rekao je Ivošević.

Velika se većina ugostitielja pridržava mjera, dodao je.

“Neki u noćnim satima rade mimo propisa, no civilna zaštita i policija noću obilaze krizne točke na kojima neodgovorni ugostitelji zbog svog džepa ugrožavaju tuđe zdravlje i sezonu”, kazao je Ivošević.

U Splitu s Covid potvrdama ide dobro, kazao je.

“Ništa što se događa u većem broju ne događa se van kontroliranih uvjeta. Sve manifestacije provode kontrole na ulazima”, pojasnio je Ivošević.

AKO OVAKO NASTAVIMO, NEĆE BITI POTPORA

Kazao je kako se onima koji su u dilemi hoće li se cijepiti treba pristupiti iz različitih perspektiva.

“Ako pojedinac ne vidi odgovornost za cijepljenje, možda mu ne treba pristupiti sa aspekta zdravstva – što ćemo s ekonomijom? Ne odlučujemo mi hoćemo li završiti na crvenoj listi, ne radi se o politici grada, županije i države. Ako bude više pozitivnih, strane nas zemlje stavljaju na crvenu listu i prekida se dotok turista”, rekao je Ivošević.

Građani moraju biti svjesni da država, županija i grad nemaju beskonačno novca za potpore, smanjenje cijene najma, ili oslobađanje od plaćanja najma, naglasio je.

“Ako u jednom trenu ne bude prihoda od turizma, neće biti ni rashoda za mjere. Ugrožava se ekonomska opstojnost i ako ovako nastavimo neće biti ni potpora”, rekao je Ivošević za N1.

Share.

Leave A Reply