Iz splitske Turističke zajednice zovu privatne iznajmljivače da se prijave za cijepljenje: ‘Ovo je prevažno radi ostvarivanje zdravstvene sigurnosti destinacije‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz Turističke zajednice grada Splita pozivaju privatne iznajmljivače s područja Splita da se prijave za prioritetno cijepljenje, prema uputi Ministarstva turizma i sporta. Cijepljenje je dobrovoljno je i odnosi se samo na privatne iznajmljivače/osobe na koje glasi Rješenje o odobrenju pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.

– Procijepljenost turističkih djelatnika od velike je važnosti za ostvarivanje zdravstvene sigurnosti destinacije. Ovo je najizazovnija turistička godina do sada i odgovornost za ostvarene rezultate je na svakom pojedincu, zato pozivamo sve privatne iznajmljivače da prijavom na cijepljenje budu dio zajedničkog kreiranja slike Splita kao sigurne turističke destinacije. – poručila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Prijaviti se može slanjem sljedećih podataka na mail evisitor@visitsplit.com: ime i prezime, datum rođenja, oib, mbo (matični broj osiguranika hzz), mjesto grad/općina (prebivališta), poštanski broj, broj mobitela, te adresa e-pošte.

Zaprimljene baze podataka će se dostaviti nadležnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koji će u kratkom vremenu izraditi plan cijepljenja i organizirati cijepljenje na zajedničkim punktovima za cijepljenje opće populacije ili na neki drugi prikladan način o čemu će iznajmljivači biti pravodobno obaviješteni. Termini cijepljena ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje HZJZ te nadležni lokalni i područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, dok će mogućnost odabira određene vrste cjepiva ovisiti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja.

Share.

Leave A Reply