‘Jedinstvo’ ima, barem privremeno, novi dom: KUD seli u srce Varoša, u rezervi je još jedan prostor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kada je prije nekoliko dana objavljeno kako bi kulturno-umjetničko društvo ‘Jedinstvo’ moglo završiti na ulici zbog pravomoćne presude koja je išla u korist privatnih vlasnika prostora na dijelu Ujevićeve poljane, gdje se već godinama održavaju probe jednog od najtrofejnijeg kolektiva u Dalmaciji i šire, nisu prestale stizati reakcije na takav ishod.

Ipak, nedugo poslije oglasio se i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je donio lijepu vijest kako ‘Jedinstvo’ ima novi prostor.

Tražili su, tvrdi, rješenje i protekle tri godine s predstavnicima KUD-a, ali bilo je puno više želja nego mogućnosti.

– Iako nismo pronašli trajno rješenje, dodijelili smo im atraktivan prostor u Sinjskoj ulici (preko puta Prime Grad) od 150 kvadratnih metara, koji već više od godinu dana koriste za svoje potrebe. Do trajnog rješenja, a s obzirom na posljednje momente oko prostora kojeg koriste na Ujevićevoj poljani, Jedinstvo će odsad koristiti i još prostraniju dvoranu nego dosada, u GK Varoš, sljedećih pet godina – kaže Opara.

U rezervi je i ogroman prostor od 286 kvadrata u neboderu Koteksa, dodaje poteštat.

– Nesporno je kako svi podržavamo i cijenimo rad KUD-a Jedinstvo, a tako će i ostati. Zajedno ćemo nastaviti tražiti trajno rješenje koje će u potpunosti odgovarati potrebama članova Jedinstva.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply