Još novih sadržaja za školu na Brdima: Započela rekonstrukcija male školske dvorane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osnovna škola na Brdima, koja je prošle godine obogaćena novim sadržajima za svoje učenike i nastavnike – novim multimedijalnim centrom, knjižnicom, informatičkim kabinetom, logopedskim kabinetom i dizalom za učenike s invaliditetom, sljedeću će školsku godinu dočekati s renoviranom i opremljenom malom dvoranom za tjelesni odgoj i vannastavne aktivnosti.

Ovog su tjedna započeli radovi na rekonstrukciji dosad nezavršene školske sportske dvorane koja se nalazi uz samu školu, radovi su vrijedni 2,5 milijuna kuna, trajat će od kraja srpnja, a riječ je o prostorima ukupne površine 320 metara četvornih te visine 4,4 metra.

Započeti građevinski radovi, s kojima će se poboljšati unutrašnja organizacija prostora, zvučna i toplinska izolacija, uz posve novu hidro i elektro instalaciju, dvorani će dati karakter modernog višenamjenskog sportskog prostora. Također, u planu je izgradnja sanitarnih čvorova, garderobe i kabineta.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara izrazio je zadovoljstvo početkom radova, kazavši kako je cilj djeci pružiti još jedan sportsko-rekreativni sadržaj. – Prošle godine ova je škola dobila novi multimedijalni centar s knjižnicom i informatičkim kabinetom, uz prateće sadržaje za učenike i profesore. Također, školu smo učinili pristupačnijom učenicima s invaliditetom ugradnjom dizala te izgradnjom posebne pristupne rampe. U ove dvije godine ovdje ulažemo ukupno 7,1 milijun kuna, što je samo dio od gotovo 100 milijuna kuna uloženih u našu školsku infrastrukturu u protekle četiri godine – podsjetio je gradonačelnik.

Zamolio je učenike za oprez, da paze na sebe i ne ulaze u ograđeni prostor gradilišta.

Izvođač radova je tvrtka Deltron d.o.o, nadzor Visum j.d.o.o., a koordinator zaštite na radu tvrtka ADV grupa d.o.o. Projekt rekonstrukcije potpisuje Miva project dising j.d.o.o.

Napomenimo kako je i na školsko igralište ove škole Grad Split nedavno postavio odgovarajuću sportsku elastičnu podlogu, koja je pridonijela i kvaliteti i sigurnosti sporta školaraca s Brda.

 

Share.

Leave A Reply