Konstituirano Gradsko vijeće Grada Splita: Za prvog predsjednika izabran Jakov Prkić

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na 2. konstituirajućoj sjednici koja je zbog epidemioloških razloga održana u velikoj dvorani splitskog FESB-a, danas je Grad Split dobio novi saziv Gradskog vijeća, a za prvog predsjednika izabran je Jakov Prkić iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju. Nakon intoniranja državne i gradske himne te minute šutnje za sve poginule za Domovinu, 29 nazočnih gradskih vijećnica i vijećnika položilo je svečanu prisegu, a osim predsjednika izabrana su i dva podpredsjednika, Željko Domazet iz Centra i Vice Mihanović iz HDZ-a.

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić, za čiji su izbor glasali svi osim vijećnika s liste HGS-a, zahvalio se na ukazanom povjerenju i pozvao ih na konstruktivnu suradnju tijekom četverogodišnjeg mandata.

– Nadam se da ćemo zajedno savjesno i odgovorno obavljati svoj posao u interesu Grada Splita i svih naših sugrađana – poručio je Prkić i najavio redovita mjesečna sastajanja Gradskog vijeća Grada Splita, a prva sjednica održat će se do kraja srpnja. 

Gradonačelnik Ivica Puljak čestitao je i zahvalio se svim gradskim vijećnicima na konstituiranju Gradskog vijeća i izrazio nadu da će naredno četverogodišnje razdoblje proći u duhu suradnje na gradskim projektima.

– Sada imamo i Gradsko vijeće. Vrlo skoro ćemo održati prvu radnu sjednicu na kojoj će se naći i točke koje nisu donesene u prethodnom sazivu, a vezane su za javne sadržaje, najviše za odblokiranje procesa izgradnje garaža. Čeka nas radno ljeto, veselimo se zajedničkom radu s partnerima u većini, ali i sa konstruktivnom oporbom – kazao je gradonačelnik Ivica Puljak u izjavama za medije nakon konstituiranja Gradskog vijeća Grada Splita.

Novi saziv Gradskog vijeća umjesto prošlog koji je imao 35, sada ima 31 vijećnicu i vijećnika a to su: Luka Baričić, Jakša Balov, Anita Birimiša, Lidija Bekavac, Stipe Božić, Jelena Burazin, Željko Domazet, Ante Franić, Ivica Grković, Saša Horvat, Miranda Ivanišević Dvornik, Sandro Jelavić, Goran Kotur, Ivana Ljulj, Srđan Marinić, Josip Markotić, Davor Matijević, Vice Mihanović, Marijana Pezelj, Jakov Prkić, Branka Ramljak, Ivana Relata, Igor Skoko, Igor Stanišić, Toni Tomas, Nenad Uvodić, Kristina Vidan, Tamara Visković, Ivan Vukorepa, Ante Vuković i Božo Zadro.

Share.

Leave A Reply