Koronavirus ušao i u splitsku III. gimnaziju: 15 učenika i dvoje nastavnika pozitivno na Covid-19, u samoizolaciji tri razreda i četvero profesora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U splitskoj III. Gimnaziji u samoizolaciju su tri razredna odjeljenja i četvero profesora, dok je 15 učenika i dvoje nastavnika pozitivno na Covid, doznajemo od ravnateljica Deane Bokšić. Nastava se, kako kaže, odvija neometano, a u slučaju širenja virusa spominje mogućnost upućivanja jedne smjene na on line nastavu.

– Brojke nisu ohrabrujuće, ali za sada nema naznake da je došlo do prijenosa virusa između razrednih odjeljenja. Problem nije boravak u školi, jer se i učenici i nastavnici drže mjera, ali onaj tren kada izađu iz škole i skinu maske, sve to pada u vodu. To su djeca u pubertetu koji se vole družiti, a pogotovo vikendima, kada se, uvjerena sam i najviše dovode u opasnost od zaraze – smatra ravnateljica Bokšić, pa dodaje kako su iz mjera dodatnog opreza u samoizolaciju poslani i neki učenici koji se druže s djecom iz razreda u samoizolaciji.

Prema njezinim riječima, učenicima koji su poslani kući nastavnici u živo prenose nastavu on line putem, a među njima i nastavnici koji su upućeni na rad od kuće. Zahvaljujući informatičarima i elektroničkoj opremi kojima ova škola obiluje, ovakav im je oblik nastave, ističe ravnateljica, bilo lako organizirati. Jednako su, kaže, spremni odgovoriti izazovu eventualnog povećanja broja učenika i nastavnika u samoizolaciji, o čemu će, dodaje, odlučiti u dogovoru s epidemiolozima.

– Već razmatramo mogućnost upućivanja cijele te smjene od 12 razrednih odjeljenja na on line nastavu i o tome smo razgovarali s epidemiologinjom, koja je obradila svu našu djecu i nastavnike, te je dobro upućena u situaciju. Njena je preporuka za sada bila da se djecu zadrži u školi što je dulje moguće. No, mi ćemo situaciju budno pratiti, jer smo svjesni da se sve može okrenuti u jednom danu, te ćemo biti spremni na ovoj korak, pojavi li se potreba. ističe naša sugovornica, napominjući kako sutra očekuju rezultate testiranja još dvoje učenika.

Kako navodi, i profesori i učenici visoko su motivirani za nastavak rada u školi, te se sve odluke donose u suradnji s njima, stručnim službama i roditeljima.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply