Krstulović Opara planira smanjiti broj djelatnika u Banovini, imenovao je i tri zaposlenice da izrade program zbrinjavanja. Spominju se i otpremnine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Praktički istovremeno s objavom javnog natječaja za zapošljavanje deset novih djelatnika u Odsjeku za komunalu, gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je rješenje o osnivanju i imenovanju radne grupe za izradu Plana smanjivanja broja službenika i namještenika u Gradskoj upravi Grada Splita i izradu Programa zbrinjavanja djelatnika Banovine.

U radnu grupu su imenovane Kristina Nuić Prka, voditeljica Odsjeka za upravljanje ljudskim potencijalima i pomoćne poslove, Matilda Šuta, savjetnica u Upravnom odjelu za financijsko upravljanje i kontroling i Jadranka Vukorepa, viša savjetnica za poslove pravnog zastupanja na sudu.

Prilikom izrade Plana smanjivanja djelatnika gradske uprave i zbrinjavanja službenika i namještenika gradske uprave ove tri njihove kolegice morat će napraviti analizu efikasnosti aktualne gradske uprave.

Nadalje, od njih se traži i analiza strukture službenika i namještenika koji su iskazali interes za odlazak iz gradske uprave iz osobno uvjetovanih razloga i slučaju stimulativnih otpremnina.

Morat će proanalizirati i financijski učinak temeljem iskazanog interesa službenika i namještenika za odlazak iz gradske uprave… Također, dužne su, među ostalim, napraviti i prijedloge restrukturiranja poslovnih procesa, kao i platforme za provođenje pregovora sa sindikatom.

Zadužene su i za pregovaranje sa službenicima i namještenicima koji su iskazali interes za odlazak iz gradske uprave iz osobno uvjetovanih razloga i u slučaju stimulativnih otpremnina. 

Čini se dosta posla, ali gradonačelnik im je omogućio i da mogu konzultirati i vanjske suradnike kako bi sve ovo odradili.

Share.

Leave A Reply