Marjan 2020: Završeno uređenje piknik zona na Marjanu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sklopu projekta Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti, Grad Split je završio uređenje novih piknik zona na Marjanu na tri lokacije: Prvi Vrh – kod zoološkog, područje Bena kod Vježbališta na otvornom te kod Golubarnika. Na području Park šume Marjan u sklopu ovog projekta postavljeno je ukupno 16 izletničkih stolova s klupama. Ugovorena vrijednost radova iznosila je 120.696,00 kuna (bez PDV-a.)

Piknik zone predstavljaju jedan je od važnih sadržaja jer, bez obzira na izuzetno veliku površinu koju park-šuma zauzima, posjetitelji do sada nisu imali mjesto za odmor i piknik u prirodi. Postavljanjem izletničkih stolova Splićani su dobili još jedno ugodno mjesto za obiteljski užitak na Marjanu.    

Spomenimo kako je osnovni cilj projekta Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti održivo korištenje prirodne baštine, a kako bi se doprinijelo ukupnom održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Specifični cilj je povećati privlačnost i obrazovni kapacitet te uspostaviti bolje upravljanje posjetiteljima prirodne baštine, pri čemu je projekt usmjeren na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti kroz promociju park-šume Marjan.

Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan, a partneri su Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i Splitski sportski sveučilišni savez. Projekt traje od svibnja 2018. do prosinca ove godine a ukupni mu je budžet 26,6 milijuna kuna od čega 15,8 milijuna kuna EU sredstava

*Projekt Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Share.

Leave A Reply