Mihanović od Stankovića traži javnu ispriku za vrijeđanje Splita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
U današnjoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je jedan od najpoznatijih srpskih novinara i autor kultne TV emisije 24 minuta Zoran Kesić. Govorio je o prosvijedima u Srbiji i jeli s time uzdrmana vlast srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića te što se to posljednjih tjedana događa u Srbiji na temu covid mjera.

No uz razgovor spomenuli su se i Srpski turisti koji posjećuju Lijepu Našu, na što je voditelj emisije Aleksandar Stanković izjavio kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje. 

Na njegovu izjavio oglasio se i bivši kandidat za gradonačelnika te Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović koji je putem svoje Facebook objave zatražio od Stankovića javnu ispriku gradu.
 
–  U Jednoj emisiji koja se u primetimeu na našoj nacionalnoj televiziji prikazuje već više od 20 godina danas se dogodio šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima.
Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana.
Naime, upravo mi je nevjerojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susjedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje.
S obzirom na to da je Split turistički orijentiran i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana svijeta, smatram apsolutno neprimjerenim i degutantnim tako vrijeđati cijeli jedan grad i njegove stanovnike. U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da u idućoj emisiji objavi demantij uz ispriku našem gradu!
 
 

Share.

Leave A Reply