Neki će se oduševiti, drugi baš i ne; ‘Promet‘ od danas mijenja vozni red. Dio linija će biti reduciran, no barem će autobusi prema plažama voziti češće

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog završetka školske godine i početka ljetnih praznika od četvrtka 23. lipnja gradski prijevoznik Promet mijenja vozni red pojedinih autobusnih linija i to brojeva: 6, 9, 12, 15, 17, 18, 20, 25, 26, 27, 29, 30, 32, 37, 71 i 73.

Prigradske linije koje su prometovale do vrha Sućidra i Spinuta, za vrijeme trajanja školskih ljetnih praznika prilikom dolaska u grad Split prometovat će sada do terminala Sukoišan.

Mnogima se zasigurno neće svidjeti ove reducirane izmjene. Primjerice, šestica će radnim danom voziti svakih pola sata od Kile do HNK i natrag, a posljednji polazak je u 23.45 sati. Vikendom pak zadnja linija kreće čak i ranije – u 23.15 sa Kile.

Devetka (Ravne njive-Trajektna luka-Ravne njive vozit će svakih 20 minuta radnim danima, a posljednji polazak radnim danom je u 22.30, kao i vikendom.

Svi oni koji se žele okupati na Marjanu trebati bi paziti na vozni red linije broj 12 koja vozi primjerice s Rive u 9.15, u 10.30, pa u 11.45 i tako dalje. Utjeha je da tako vozi i vikendom. Petnaestica s kojom se vozi dosta građana koji se kupaju na Žnjanu i Duilovu prometovat će svakih 20 do 30 minuta. Posljednja s Duilova put centra kreće u 23.05 sati. Broj 17 koji povezuje Trstenik i Spinut vozit će otprilike svakih pola sata, a broj 18 svakih 20 minuta…zadnja 18-ica je primjerice u 23.30 radnim danima i subotom, a u 23.20 sati nedjeljom.

Sve izmjene mogu se vidjeti na web stranici https://www.promet-split.hr/…/izmjena-voznog-redahttps://www.promet-split.hr/…/izmjena-voznog-reda.

Putnicima koji koriste autobuse uvijek zasmeta reduciranje linija, posebice mladima koji smatraju kako bi trebalo uvesti kasnonoćne linije kao nekada. Iz “Prometa” ipak imaju dobru vijest.

– Zbog početka školskih praznika reducirali smo neke linije koje su u školsko doba bile pojačane kako bi učenici stigli na nastavu i kako bi se povezali neki dijelovi grada. Sada pojačavamo one linije koje voze na splitske plaže, poput linij broj 12. Kako imamo dosta zahtjeva građana, već od 1. srpnja imat ćemo novi vozni red s pojačanim linijama i prema Žnjanu i Duilovu, a nastojat ćemo uvesti i noćne linije za Omiš i Trogir jer nam s tim područja stižu takvi zahtjevi.

Također, razmatramo i kombinacije gradskih noćnih linija, a moguće se da ćemo ići i na neke posebne linije prema primjerice Bačvicama i Poljudu jer nam iz tih kvartova stižu zahtjevi ugostitelja koji bi sufinancirali te linije. Konačno, stižu nam i festivali poput Ultre, pa ćemo se prilagoditi i tome. Svakako, za koji dan ćemo obajviti novi vozni red – kazao nam je Miroslav Delić, direktor Prometa.

Share.

Leave A Reply