Neviđeni vandalizam na splitskim ulicama: na remontu se zbog oštećenja nalazi polovica javnih bicikli. Evo najbizarniji primjera…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vandalizam je uzeo maha. Događa se baš ono čega smo se pribojavali kada se pokrenuo sustav javnih bicikli u Splitu.

Zbog nevjerojatnih primjeraka naše vrste, nekim danima čak 30 bicikli s ulica stiže na popravak ili potpunu i skupocjenu obnovu. Nekada ih nema smisla niti popravljati.

To je razlog zašto je, kako nam se jedan čitatelj požalio, umjesto 300 bicikli, u jednom trenutku za korisnike iz svih dijelova grada bilo dostupno njih tek 130. Ostale su bile na remontu.

– Imamo ogroman problem s kvarovima i oštećenjima. Nazovimo to pravim riječima – vandalizmom. Nemoguće je logistički izdržati taj pritisak – kazao je Marko Bartulić, direktor “Split Parkinga” pod kojim djeluje sustav javnih bicikli.

Bez obzira na kamere koje su se postavile na sve postaje po gradu, takva sigurnosna mjera ne sprječava vandale da uništavaju bicikle. Ne da ih samo uništavaju, već pojedinci na društvenoj mreži objavljuju video demoliranja bicikla.

– Korisnik je “Nextbikeu” Hrvatska dojavio informaciju da je na TikTok kanalu nas_kvart javno dostupan video na kojem se vide dvije mlađe muške osobe kako u neposrednoj blizini postaje sustava javnih bicikli Neslanovac na križanju Sarajevske ulice i ulice 114. brigade, skidaju elektronsku bravu s električnog bicikla 80902 – kazali su nam iz “Split Parkinga”.

Bicikl je pretrpio brojna oštećenja: razbijena je košara, iskrivljen volan, nedostaje elektronska brava, oštećen je zadnji kotač i mehanizam pogona. Iz “Nextbike-a” procjenjuju da visina štete iznosi deset tisuća kuna. Uvidom u ustav i snimke videonadzora utvrđen je identitet osoba koje su počinile štetu.

Jedan korisnik uspio je doseći visinu štete u iznosu od “impresivnih” 25 tisuća kuna. Utvrđeno je da je uništio stražnji dio električnog bicikla.

Uz sjedalo, oštećen je nosač sjedala, kabeli svjetla, brave, mehanizam napajanja brave, iskrivljen stražnji kotač, slomljene žbice, probušena stražnja guma, iskrivljen volan, košara, razbijen stražnji reklamni panel. Zbog navedenih oštećenja bicikl više nije u voznom stanju.

Jedan “inovativan” korisnik ukrao je bicikl, prepiturao ga je crvenom temeljnom bojom, iščupao kabele napajanja brave, oštetio elektronsku bravu, uklonio reklamni panel, izbio oplatu lanca, a i sam lanac je ispao te iščupao prednji i stražnji blatobran. Bicikl više nije u voznom stanju, a procijenjena je šteta u iznosu 4500 kuna.

Nažalost, naveli smo samo neke slučajeve. Postoje i oni koji ne uništavaju bicikle, ali zato imaju po nekoliko korisničkih računa.

– Protiv jednog takvog korisnika koji je imao preko deset računa podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare budući da je na raznim računima (pod različitim imenima) u razdoblju 30. prosinca 2019. do 5. siječnja 2021. ostvario oko 3500 kuna troškova bez namjere da ih podmiri – kazali su nam iz “Split Parkinga”.

Serviseri svakog dana prilikom redovnih obilazaka postaja ili dok provjeravaju prijave korisnika nailaze na oštećene bicikle.

Kvarovi mogu biti rezultat normalne upotrebe, no sve češće nailaze na slučajeve namjernog uništavanja bicikli. Nekad se radi o nestašluku, a nekad o šteti koja je uzrokovana grubim nemarom ili čistom obiješću korisnika.

– Imamo jednog vanjskog servisera, dva iz Zagreba od “Nextbikea” i četvero naših djelatnika koji su zaduženi za manje popravke i premještanje bicikli, ali je i to premalo. Mi znamo vratiti na ulicu 20 bicikli, odmah nam stiže njih 25 na popravak.

Nemoguće ih je toliko popraviti. Prijavljujemo sve, policija se potrudi, većinom pronađu počinitelje, ali je najveći problem što dođe do onesposobljenja bicikla ili potpunog oštećenja, tako da se svakodnevno borimo da na ulici držimo njihov što veći broj – istaknuo je Bartulić.

Prema njegovim riječima, najčešće oko 150 bicikla bude vani u opticaju, ali je to premali broj. Tijekom prosinca bilo je 20 tisuća korištenja, a u najboljim mjesecima oko 35 tisuća najmova.

Tako da su zbog vandala građani uskraćeni za polovicu bicikli koje su na popravku. Uz to, negativne posljedice utjecaja pandemije se očituju u rastu cijena rezervnih dijelova, koji se prozvode i iz tvornica distribuiraju u ograničenom opsegu a to povlači za sobom i dulji rok za njihovu isporuku. Zbog toga otežano je serviserima otklanjanje kvarova te saniranje oštećenja.

– Provjere u “Nextbike” office sustavu, na terenu i uvidom u snimke videonadzora neodgovornim pojedincima ostavljaju sve manju mogućnost za ovakve manevre, no ipak bi bilo efikasnije kad bi svaki registrirani korisnik prilikom registracije bio obvezan priložiti identifikacijski dokument s razvidnim bitnim podacima (OIB) kako bi mogao odgovarati za štetu koju prouzroči – mišljenja je Bartulić.

Iako naš splitski sustav broji preko 30 tisuća registriranih korisnika, direktor “Split Parkinga” smatra da bi se, po eventualnom uvođenju obveze prilaganja identifikacijskog dokumenta, parcijalno mogla provesti kontrola podataka korisnika, odnosno odgovara li identitet registriranog korisnika na kojeg glasi račun stvarnom korisniku koji unajmljuje bicikle.

Iz “Split Parkinga” smatraju da je takav pristup jedino rješenje, ali je problem što aplikacija kao takva funkcionira u cijeloj Europi, ali je zato samo za Split potrebno izmisliti nekakvo rješenje kojim bi se detaljnije registrirati korisnici, kako bi se stalo na kraj s vandalima.

Bartulić napominje kako uslijed velikog broja korisnika i nije čudo što se pojedini bicikli oštete zbog samog njihovog korištenja, što je i očekivano, ali u spomenutim primjerima, očito je riječ o divljaštvu.

Bartulić najavljuje kako bi kroz mjesec dana trebalo realizirati 16 novih postaja sa 70 dodatnih bicikli, no to je tek privremeno rješenje jer se teško može popraviti onoliko koliko neki mogu uništiti.

Share.

Leave A Reply