Ni tri godine nakon obnove nema tople vode u bolničkoj zgradi na Križinama: pacijenti idu kući da bi se tuširali, a kosu peru u pothodniku kod Prime 3

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pojedini KBC-ovi pacijenti, koji su smješteni u stacionarnom dijelu kompleksa na Križinama, zbog nemogućnosti održavanja normalne higijene, jer nemaju tople vode u kupatilima, odlaze svojim kućama kako bi se tuširali i obrijali, a nakon toga se vraćaju u bolnicu.

Dio bolesnika odlazi u pothodnik pokraj robne kuće “Prima 3”, gdje u frizerskim salonima peru kosu, jer to ne mogu napraviti u mrzloj vodi iz špina na Križinama.

– To vam je istina. Jedan pacijent je nedavno, a da nitko od medicinskog osoblja to nije znao, sjeo u svoj automobil i otišao kući kako bi se tuširao i obrijao. Valjda je čovjeku prisjelo što u bolnici nema tople vode i što se ne može normalno tuširati. Znam da su i neke pacijentice odlazile u obližnji frizerski salon, jer u bolnici to jednostavno nije moguće zbog hladne vode – svjedoči pacijent koji već 15-ak dana leži u bolnici i na svu sreću nema veze sa zarazom koronavirusom.

Da u istočnom KBC-ovu kompleksu postoji problem s “nepostojećom” toplom vodom, pisali smo u nekoliko navrata, ali situacija do danas nije riješena. Cjelokupno stanje dodatno je apsurdno ako se zna da je u energetsku obnovu objekata na Križinama prije tri godine uloženo 78 milijuna kuna, ali projektom nije bio obuhvaćen taj dio energetskog sustava, pa ga izvođač radova nije bio dužan ni obaviti.

Priča je ovo stara koliko je stara i bolnica na Križinama, a to je gotovo 60 godina. Kako tada, tako i danas, u objekte nije ugrađen sustav za recirkulaciju vode, zbog čega ne postoje dvije “cijevi” za toplu vodu, već samo jedna, pa se voda zbog nekorištenja u njoj – hladi.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply