NIZ PROBLEMA NA ISTOKU SPLITA Urušio se potporni zid ceste, odron zatrpao vrlo prometnu šetnicu, padaju borovi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jaka bura s olujnim udarima puše u velikom dijelu Dalmacije. Očekivano, najjača bura puše na području Maslenice gdje udari dosežu orkanskih 150 km/h. Na dobrovačkom području bura puše s udarima do 109 km/h, a u Splitu do 94 km/h. 

Kako nam javljaju čitatelji, olujna bura puše podno Mosora, a u Žrnovnici ima slomljenih grana i stabala koji padaju po cesti. Tako su Barbarića prilazu na put pala dva stabla, a jedan bor i jedan stup od struje bura opasno ljulja te prijeti da će pasti na tamošnju kuću. 

No to nije najveći problem trenutno u Žrnovnici. Cijeli Privor još od jučer nema vode. Zašto vode nema i kada će doći pitali smo predsjednika MO Žrnovnica, Branka Solju. 

– Oštećena je magistralna cijev na predjelu Gračić s koje se napaja Privor sinoć oko 18 sati. Oštećenje saniraju naši komunalni radnici i očekujemo završetak radova tijekom dana – kazao nam je Solje.

Jutros se u samom centru Žrnovnice dogodilo urušavanje dijela ulice kralja Petra Krešimira IV. Urušio se velik komad potpornog zida ove ceste i to na put i šetnicu koji vode do poznatog Antoničinog mlina. Radi se o području kojim prolaze brojni automobili i šetači i prava je sreća da nitko nije stradao. Do ovog odrona vjerojatno je došlo zbog olujne bure koja je uspjela srušiti cijelo stablo, a korijenje stabla povuklo je sa sobom zid. Spoenimo i da su se točno na ovom području nedavno obavljali radovi kada se kopao kanal za struju. 

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: