Nova COVID pravila u splitskim domovima: mjeri se temperatura, nema posjeta po sobama, nema zamjena, a u slučaju da se student zarazi – mora iseliti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akademska godina počinje za četiri tjedna i, ne bude li iznenađenja, trebala bi se organizirati na klasičan način uz pridržavanje epidemioloških mjera. 

Međutim, već sada su se “stari” studenti vratili obvezama na svojim fakultetima, barem oni koji imaju posla u rujanskom ispitnom roku. Dio njih će ovih dana stoga useliti i u splitske studentske domove, a kako bi se pritom trebali ponašati detaljno ih je izvijestio Studentski centar Sveučilišta u Splitu. Dakako, ta pravila ponašanja su vezana za pandemiju COVID 19.

Dakle, prilikom ulaska na recepciju, djelatnik Studentskog centra će svakom studentu izmjeriti njegovu tjelesnu temperaturu. Studenti koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37,2°C ili više) neće moći useliti u dom.

Svaki student prilikom useljenja morat će potpisati i Izjavu o zdravstvenom stanju i to bez obzira je li je već ranije potpisao. Nadalje, prilikom useljenja studenti će morati održavati fizički razmak od najmanje jednog i pol metra, te nositi zaštitnu masku. Obavezno je i poštivanje socijalne udaljenosti u studentskom domu, te higijensko pranje i dezinfekcija ruku.

Stanari domova će se morati držati svih preporuka epidemioloških službi  i stručnih službi SC-a radi sprečavanja širenja zaraze COVID-19, pa tako neće moću primati ni posjete u sobi, niti organizirati zajedničko druženja u sobama ili zajedničkim prostorijama.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply