Objavljeni detalji ovogodišnjeg adventa u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog Europskog rukometnog prvenstva koje će se igrati i u Spaladium Areni, ovogodišnji ‘Božićni sajam’ u Splitu trajat će punih 47 dana, od 2. prosinca do 16 siječnja.

Gradska agencija “Spalatum D.M.C.” objavila je javni poziv za zakup ugostiteljsko-trgovačkih montažnih objekata koji će privremeno biti postavljeni u sklopu ove manifestacije, a uz najpopularnije kućice na Rivi, ove godine prvi put se traže i zainteresirani za stvoriti đir u Đardinu i Ulici kralja Tomislava.

Usprkos najavama o smanjenju, na samoj Rivi će biti postavljeno 15 ugostiteljskih kućica, uz još osam s fritulama, palačinkama ili suvenirima, a bit će dodijeljene onima koji ispune sve uvjete te kuvertiraju najveći ponuđeni iznos zakupnine.

A početne cifre su rekordne, za one koji žele imati šank iznosi se kreću od 76 tisuća za rubnu zonu do čak 90 tisuća kuna s uključenim PDV-om za kućice koje okružuju centralnu pozornicu! Uz to, privremeni ugostitelji s Rive će kao uvjet u ugovoru morati potpisati i mogućnost da su dužni prodavati isključivo proizvode sponzora sajma ako od njih to zatraži organizator.

Osam kućica u Đardinu

Simboličnih 3750 kuna početni je iznos od kojeg kreću licitacije za nove dvije zone, u Đardinu i na platou ispred Galerije umjetnina.

No, postoji “kvaka” jer će zainteresirani sami morati financirati montažne objekte, pozornicu, produkciju, kao i kompletan program koji moraju priložiti ponudi.

U Strossmayerovu parku moguće je postaviti maksimalno osam kućica, dnevni program mora se uklapati u temu ‘Božić za djecu u Đardinu’, no ostavljena im je i mogućnost večernjih koncerata.

U Ulici kralja Tomislava zainteresiranoj skupini, koja će zajednički aplicirati, nudi se mogućnost postavljanja do maksimalno četiri ugostiteljska objekta, dva za fritule ili palačinke, te do 10 trgovačkih kućica, ali nema mogućnosti organizacije glazbenog programa.

Vlakići i sprave za djecu koji su dosad bili na dnu Marmontove sele se na plato ispred Fine na Prokurativama, a sličan sadržaj bit će omogućen i na platou ispred Prime 3 u Ulici Ruđera Boškovića.

Za postavljanje šankova unutar gabarita postojećih štekata koji imaju sklopljene ugovore s Gradom, što je bio slučaj na Pjaci, zainteresirani ugostitelji dozvolu trebaju zatražiti u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo.

Za prikupiti i poslati opsežnu dokumentaciju koja se traži zainteresirani imaju rok do srijede, 15. studenog, tjedan dana poslije bit će objavljeni rezultati, a oni čije će ponude biti prihvaćene imat će tri dana za uplatiti cijeli iznos.

Kako stoji u pravilima javnog poziva, glavni kriterij odabira bit će najveći ponuđeni iznos zakupnine, nakon toga autohtonost proizvoda i usluga koji se nude, te sadržajna vezanost za blagdan Božića, kreativnost u dekoraciji interijera objekata, dosadašnje iskustvo u izlaganju na sajmovima te dugogodišnje obavljanje djelatnosti za koje se prijavljuje.

Popularna manifestacija bit će otvorena 2. prosinca, na Rivi će trajati sve do 16. siječnja, dok će na ostalim lokacijama završiti s blagdanom Sveta tri kralja.

Ugostiteljske kućice petkom i subotom i danom koji prethodi blagdanu radit će do 1 sat, no glazba će se gasiti najkasnije u 23:59. “Spalatum” je objavio i program za Rivu u kojem nema zvučnih imena, tek niska DJ-eva i bendovi koji će nastupiti po dva-tri puta: HDD, After fire, Ljuta kuća, Aurora, Harpoon blues…

Vlakići i sprave za djecu sele se na plato ispred Fine na Prokurativama, a sličan sadržaj bit će omogućen i na platou ispred Prime 3. Za postavljanje šankova unutar gabarita postojećih štekata koji imaju sklopljene ugovore s Gradom, što je bio slučaj na Pjaci, zainteresirani trebaju dobiti dozvolu Grada.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: