Oboren je rekord: izglasan je najveći proračun grada Splita od 330 milijuna eura

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitsko Gradsko vijeće danas je prihvatilo dosad najveći proračun težak 335 milijuna eura, podržan je tijesnom većinom sa 16 od ukupno 32 vijećnika, dok ih je 12 bilo protiv, a troje odsutno.

Gradonačelnik Ivica Puljak je izvijestio kako je za proračun glasovalo 15 vijećnika njegove stranke Centar i nezavisni vijećnik Damir Barbir koji se nedavno razišao sa SDP-om.

Puljak najavljuje najveći investicijski ciklus u povijesti Splita

Puljak je ponovio kako će se tim proračunom pokrenuti najveći investicijski ciklus u povijesti Splita pri čemu će se graditi vrtići, školske dvorane, proširivati škole radi uvođenja jednosmjenske nastave…

Kazao je i kako je prihvaćen po jedan amandman triju stranka – HDZ-a, Mosta i Domovinskog pokreta. Uz to odbijeno je 36 HDZ-ovih i pet SDP-ovih amandmana.

“Prihvaćanjem amandmana HDZ-a, Mosta i Domovinskog pokreta pokazali smo kako nam nije bitno iz koje političke opcije dolaze amandmani ako su dobri i u interesu građana Splita”, kazao je Puljak.

Glasovanju o proračunu prethodila je višesatna rasprava u kojoj su ga oporbeni vijećnici oštro kritizirali ističući kako je napuhan te će kreditna zaduženja za taj proračun dugoročno opteretiti kamatama Grad i građane Splita.

Šuta: Puljak pokazuje da se ne snalazi kao gradonačelnik

Predsjednik splitskog HDZ-a i vijećnik Tomislav Šuta je ponovio kako će ranijim kreditom od 150 milijuna eura te sada dodatnim kreditom od 52 milijuna eura za potrebe proračuna Puljak stvoriti kamate od 100 milijuna eura.

“Ovo je jedan od najgorih proračun u povijesti Splita i njime Puljak pokazuje da se ne snalazi kao gradonačelnik”, istaknuo je Šuta.

Vijećnica Hrvatske građanske stranke (HGS) Lidija Bekavac je rekla kako gradonačelnik napuhanim proračunom nanosi štetu gradu i građanima Splita koji će biti opterećeni vraćanjem kamata.

Vijećnik Domovinskog pokreta Martin Pauk je kazao kako će se iduće godine vidjeti da se neće ostvariti realizacija projekata koje obećava gradonačelnik.

“Neće se ostvariti niti 20 posto projekata koje sad obećava”, ustvrdio je Pauk.

Share.

Leave A Reply