Osobna nagrada grada Splita pripala Juliju Meštroviću. Miljenko Smoje, Đordana Barbarić i Zoja Odak nagrađeni za životno djelo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komisija Gradskog vijeća za dodjelu javnih priznanja utvrdila je dobitnike Nagrada grada Splita, koje će se dodijeliti u povodu Dana grada. Među 36 prijava, Komisija je odabrala osam dobitnika nagrada. 

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Miljenku Smoji, Đordani Barbarić i Zoji Odak. Smoje je bio kroničar Splita i Dalmacije, a prije nekoliko je dan trebao proslaviti 98. rođendan. Predložen je od strane Udruge ‘Za SPLIT’.

Poznatu splitsku humanitarku i aktivisticu Barbarić predložila je INFO zona dok je prijedlog da Zoja Odak dobije nagradu posthumno došla od HNK Split. Odak je inače nacionalna i dramska prvakinja koja je igrala čitav niz uloga, a ona posljednja bila je uloga Rebecce u predstavi ‘Nursa u Kušnji’.

Osobna nagrada dodijeljena je Juliju Meštroviću, ravnatelju KBC-a Split dok je Komisija izabrala i četiri skupne nagrade.

Na sjednici koja će se, ako epidemiološke mjere popuste, održati povodom blagdana svetog Duje, nagrade će primiti predstavnici Ženske klape ‘Ventula’ povodom 15 godina rada, članovi Športskog društva ‘Jadran’ za stoljeće postojanja, Udruge branitelja veterana vojne policije 72. bojne, a priznanje, u godini koja je obilježena koronavirusom, dobio je i Respiratorno-intenzivistički centar u Splitu.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply