Otvorena izložba fotografija „Splitska tiramola“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Petnaesta  „Splitska tiramola“ tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih autorica i autora otvorena je ove subote u Galeriji foto kluba Split i uz pridržavanje epidemioloških mjera moći će se razgledati do 29. prosinca.

Izložbu je otvorio Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Split, a prisutnima su se s prigodnim riječima obratili Maja Prgomet u ime Fotokluba Split i udruge Splitski portal te potpredsjednik udruge MoST, Dado Lelas . Fotografije je razgledao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara

Na natječaj kojeg je raspisala Udruga za promociju kulture mladih ‘Splitski portal’ ove se godine odazvalo 77 autorica i autora mlađih od 30 godina , a na izložbi je postavljeno 76 fotografija od čak 50 odabranih.

Tiramola i ove godine ima humanitarni karakter, ali u drukčijem izdanju. Prethodnih godina radove sa Splitske tiramole mogli su se kupiti na humanitarnom buvljaku ‘A di si ti?’ udruge MoSt, u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke. Nažalost, zbog situacije s koronavirusom buvljak je ove godine otkazan te se uz pridržavanje epidemioloških mjera fotografije mogu kupiti izravno u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.

Share.

Leave A Reply