Pala odluka da iza nove godine ‘lete‘ štandovi s odjećom iz Hrvojeve, na proljeće će njihovi zakupci dobiti novu lokaciju: ‘Tamo će i više zarađivati‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na marginama današnje licitacije za poslovne prostore na splitskim tržnicama upitali smo direktora Parkova i nasada Sinišu Gašparevića jesu li pronašli štogod “arheologije” na terenu 4, onome koji je prvi rušen.

Gašparević odgovara kako nisu pronašli za sada apsolutno ništa, da su radovi pri kraju i da brzo zatvaraju iskopine i nastavljaju dalje s radom.

– U rekordnom roku smo odradili ta arheološka istraživanja kojih se svi boje, ali mi smo ih započeli, odradili i sad će ovih dana biti gotova. Imamo planove za južni dio Pazara, točnije teren 5. Tamo ćemo formirati nove štandove za prodaju odjeće, a svima smo od 1. siječnja koji prodaju prehrambene proizvode, povrće, voće, kupus, med, sir, spustili najam za 30 do 40 posto u odnosu na posljednjih 20 godina. Na ovakav način stimuliramo sve proizvođače onih pravih pazarskih proizvoda – nastavlja prvi čovjek “Parkova i nasadi”.

Dakle, na terenu 5, južnom dijelu tržnice, planiraju se prebaciti zakupci iz Hrvojeve ulice koji imaju štandove s odjećom. Njima ugovori istječu 31. prosinca ove godine i neće se obnavljati. Kaže nam čelnik čovjek ove gradske tvrtke, kako će od siječnja do 1. travnja imati pauzu, iskoristit će taj period kako bi sredili prostor na južnom dijelu tržnice i formirali nove štandove.

– Većina njih ionako ne radi preko zime jer je prehladno i nema ni potražnje za tom vrstom robe. To je idealna prilika za napraviti jedno takvo preslagivanje. Njih molim za strpljenje, mogli su se do sada uvjerit kako radimo dosta brzo i efikasno, i ako ne bude nikakvih ometanja sve ćemo odraditi u planiranom roku. Do 1. travnja 2022. godine sve će bit spremno i oni će moći izlagati svoje proizvode i zaraditi, vjerujem i više nego u situaciji kakva je sada.

Dakle, neće morati plaćati najam za siječanj, veljaču i ožujak jer neće biti njihovih štandova, onda od travnja počinju prodavati opet – poručio je Gašparević i dodaje kako će se licitacija za zakupce iz Hrvojeve ulice održati u ožujku.

 

Share.

Leave A Reply