Počinju energetske obnove škola Mertojak i Pojišan i vrtića Mandalina sufinancirane europskim sredstvima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jučer je održana početna konferencija projekta i uvedeni su u posao izvođači na Energetskoj obnovi Osnovne škole Pojišan, sutra je uvođenje na Osnovnoj školi Mertojak, a u srijedu na Dječjem vrtiću Mandalina. Sve tri energetske obnove zajedno su vrijedne 22 milijuna kuna, a nastavak je to ulaganja u predškolsku i školsku infrastrukturu te nastavak energetskih obnova sufinanciranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Dosad su iz istog Fonda sufinancirane energetske obnove Dječjeg vrtića Latica na Sućidru i Osnovne škole Skalice.

Realizacijom ovih projekata djeca u ovim splitskim obrazovnim ustanovama dobit će ugodniji i ljepši prostor za boravak, učenje i igru, a sami objekti ostvarit će, pak, znatne uštede u potrošnji električne energije te iz C i D energetskih razreda prijeći u više energetske razrede.

Za energetsku obnovu OŠ Pojišan predviđeno je 12 milijuna kuna te 4,8 milijuna bespovratnih sredstava, izvođač radova je tvrtka Jukić Dam d.o.o., a nadzor Oslonac d.o.o.

Što se tiče osmoljetke na Mertojaku, procijenjena vrijednost zahvata je 6,6 milijuna kuna, a 2,7 milijuna je osigurani bespovratni iznos. Izvođač radova u ovom je projektu tvrtka Espera d.o.o., a nadzor Trigonal j.d.o.o.

Za vrtić Mandalina vrijednost projekta energetske obnove iznosi 3,2 milijuna kuna, od čega ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 1,3 milijuna kuna. Izvođač radova je Jukić Dam d.o.o., dok je nadzor Stabilnost d.o.o.

Energetska obnova DV Mandalina trajati će tri mjeseca, a osnovnih škola Mertojak i Pojišan četiri mjeseca.

Molimo učenike i roditelje djece koja pohađaju ova tri splitska predškolska i školska objekta za povećan oprez prilikom izvođenja radova.

Share.

Leave A Reply