Podrška Grada Splitskom festivalu: 61. izdanje prepuno iznenađenja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizacijski tim Splitskog festivala na čelu sa Tomislavom Mrduljašem, direktorom najpoznatijeg glazbenog festivala u Splitu, ali i puno šire, susreo se danas s gradonačelnikom Ivicom Puljkom kako bi ga upoznao s programom i planovima, ali i novitetima koje donosi 61. po redu Splitski festival.

– Ovogodišnji Festival razlikovat će se od prijašnjih zbog novog koncepta kojim festivalska vrata otvaramo cijelom gradu. Dosadašnja tri festivalska dana sada će biti obogaćena brojnim događanjima i raznim glazbeno-zabavnim sadržajem na najatraktivnijim gradskim lokacijama kao što su splitska Riva, Peristil i Prokurative, počevši od subote 03.07. pa sve do nedjeljnog koncerta 11.07, kazao je prvi čovjek Splitskog festivala Tomo Mrduljaš, posebnom motiviran da Splićanima i gostima ponudi veselje i optimizam nakon teškog razdoblja koje je, svi vjerujemo, iza nas. Ipak, najavio je Mrduljaš, sva festivalska događanja, biti će u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Gradonačelnik Puljak podržao je ambiciozne planove organizatora i ustrajnost u cilju da Splitskom festivalu zajednički vratimo zasluženi sjaj i status koji ga čine jednim od zaštitnih znakova Splita, ali i međunarodni karakter koji bi splitsku kulturu i glazbu zasluženo promovirao u širim razmjerima. – Vesele me najave o programu koji će donijeti glazbu i optimizam na naše ulice i trgove u trenutku kada smo toga svi itekako željni, kazao je gradonačelnik Puljak izrazivši nadu da će procijepljenost građana i epidemiološka situacija dopustiti opušteniju atmosferu i druženje bez rizika za zdravlje i sigurnost naših građana.

Podsjetimo, ovogodišnji Splitski festival, koji se tradicionalno održava uz podršku Grada Splita i Turističke zajednice, otvara koncert splitske glazbene dive Doris Dragović, druga večer biti će posvećena splitskoj glazbenoj baštini, a treća, finalna večer, tradicionalno je posvećena novim skladbama. Ostala iznenađenja kao i izvođače koji će obogatiti splitski ljetni glazbeni program možete saznati na službenim stranicama organizatora Festivala: www. splitskifestival.hr

Share.

Leave A Reply