Pojačan nadzor provedbe epidemioloških mjera na javnim površinama i ugostiteljskim objektima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Obzirom na trenutačno epidemiološko stanje i upute nacionalnog Stožera civilne zaštite, jutros je Stožer civilne zaštite Grada Splita održao elektronsku sjednicu, donijevši odluke o mobilizaciji 28 pripadnika i pripadnica Postrojbe opće namjene i povjerenika civilne zaštite.

Mobilizirani pripadnici CZ-a će od danas, uz komunalne redare i u dvije smjene (od 8-13h te od 13-22h), vršiti ophodnje na gradskim  područjima koje je odredila Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije i kontrolirati poštivanje Odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite i provedbu propisanih epidemioloških mjera.

Radi se o primarno preventivnim mjerama kojima će se kontrolirati poštivanje razmaka na javnim mjesta na kojima se okuplja veći broj građana te propisano postupanje ugostiteljskih objekata kojima će se u slučaju kršenja mjera  izdati upozorenja.

Postupanje će se sukladno naputku PU SDŽ vršiti na područjima Rive, Zapadne obale i Zvončaca, zatim na područjima Gripa, oko KBC-a Firule i Križine, na Poljičkoj cesti, Žnjanu i Bačvicama te u ugostiteljskim objektima na tim područjima.

Zahvaljujemo se građanima i vlasnicima ugostiteljskih objekata na suradnji, poštivanju svih važećih Odluka i epidemioloških mjera kako bi potreba za preventivnim intervencijama bilo što manje.

Share.

Leave A Reply