Poznati splitski ugostitelj nožem napao prometnog redara i razbio mu mobitel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sve češći napadi na komunalne i prometne redare kulminirali su sinoć oko 19 sati u samom centru Splita.

– Kako doznajem, vlasnik hotela “Peristil” Mile Caktaš, verbalno i fizički je napao splitskog komunalnog djelatnika- potvrdio nam je Damir Babić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo.

Prepričao nam je događaj koji je samo jedan u nizu sve učestalijih napada na gradske djelatnike.

– Dvojica prometnih redara u obavljanju redovnih dužnosti, u Hrvojevoj ulici, zatekli su nepropisno parkirano vozilo. Kako je to pješačka zona u kojoj se ne smiju parkati vozila, redari su krenuli postupati prema zakonu. Vlasnik hotela “Peristil” je izašao iz hotela i počeo ih napadati, vrijeđao ih je, jednom je razbio mobitel, pa mu onda očito nije bilo dovoljno, ušao je u hotel i vratio se s nožem. Mahnuo je s njim, srećom da je falio, a redar je posrnuo i pao na pod. Na kraju su neki susjedi zvali policiju, znam da su redari do kasno navečer davali iskaz u policijskoj postaji – prepričao nam je Damir Babić.

Prometne redare je u policijskoj postaji posjetio i splitski gradonačelnik.

– Ne želim se miješati u rad policije, siguran sam da dobro rade svoj posao. Otišao sam vidjeti redare, zahvaliti im se na trudu i zamolio sam ih da budu pribrani. Imao sam informacije da je napadnuti redar u šoku, nisam stručnjak za to procijeniti, ali mu sigurno nije lako – kazao nam je Andro Krstulović Opara.

Kao i pročelnik Babić, istaknuo je da se broj napada povećao, ali ne samo na prometne i komunalne redare, već i na vozače autobusa “Prometa”, koji su također gradski službenici.

– Ovo je jedan od rijetkih slučajeva koji je izašao vani. Žalosti me to, ali neće ni mene, ni njih, pokolebati u provođenju reda. Dugo vremena ćemo ovo iskorjenjivati, dok ljudi ne shvate da komunalni redari rade u korist grada, za sigurnosti prolaznika, građana i djece – napomenuo je Krstulović Opara te ističe kako se kao drugi najveći grad u državi, moramo držati zakona i reda.

– Tu nema popuštanja, vidjeli ste na početku da inzistiram na tome i morat ćemo se početi navikavati na drugačiji način obnašanja naših dužnosti, ali i odgovornosti građana – zaključio je gradonačelnik.

Medijima je iz policijske uprave potvrđeno da su sinoć postupili na dojavu o narušavanju komunalnog reda i napadu u Hrvojevoj ulici. Ističu kako je kriminalističko istraživanje u tijeku. Pokušali smo kontaktirati Milu Caktaša, vlasnika hotela “Peristil”, međutim, službenik hotela nam je kazao kako nije dostupan.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply