Puljak o incidentu na parkiralištu u Splitu: Javna površina je nelegalno uzurpirana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SPLITSKI gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević su izvijestili novinare da je parkiralište kod dvorane Gripa “nelegalno uzurpirano tako što zakup nije plaćan za cijeli prostor”, a novac od naplate išao je u džepove privatnika, o čemu će izvijestiti Državno odvjetništvo. 

“Utvrdili smo da je nelegalno uzurpirana javna površina, jučer smo tu javnu površinu vratili građanima Splita, nažalost, uz intervenciju policije”, rekao je Puljak.

Najavio je da će pokrenuti hitan postupak utvrđivanja odgovornosti ravnatelja gradske Javne ustanove Športski objekti Split Tomislava Borozana, člana Hrvatske građanske stranke Željka Keruma. 

Sukob zbog stupića

To je ustanova koju financiraju svi građani Splita, a, kako je rekao Puljak, “postoje ozbiljne sumnje ne samo zbog uzurpacije parkirališta nego i zbog zapošljavanja stranačkih kolega, rodbine i prijatelja”.  

“Takvim stvarima ćemo stati na kraj. Mi uvodimo red u Splitu. To se neće svidjeti svima, nismo niti očekivali da će oni koji su godinama gradske resurse shvaćali kao privatnu imovinu otići tiho i odmah, ali ono što znamo je da će sigurno otići”, poručio je Puljak, ističući da su se “uhvatili u koštac s neredom, odlučnije nego ikad, bez obzira na posljedice, i krenuli i u praksi uvoditi red, čistiti nered kako bi završila era Keruma i HDZ-a u Splitu”.

Ivošević je rekao da je jučer dio parkirališta na Gripama “na nerazvrstanoj cesti Osječke ulice i dijelom na nerazvrstanoj cesti Vukovarske ulice oslobođen od okupacije jednog privatnika” koji se time koristio na temelju Ugovora o zakupu s Javnom ustanovom Športski objekti Split.

Do sukoba je došlo sinoć zbog uklanjanja stupića po nalogu dogradonačelnika, na manjem dijelu parkinga, koji je u posjedu koncesionara privatne tvrtke T-point,  za koje Ivošević tvrdi da su nelegalno postavljeni na nerazvrstanoj cesti koja je pod ingerencijom Grada Splita.

Kako je danas rekao Ivošević, utvrđeno je da su 602 četvorna metra nerazvrstane ceste u Osječkoj i Vukovarskoj ulici korištena za naplatu parkiranja iako takvim prostorom “ni u ludilu ne upravlja” Javna ustanova Športski objekti Split.

Kaznena odgovornost

Ivošević je istaknuo kako je mjerenjem utvrđeno da je ukupna površina parkirališta kod dvorane Gripa 3534 četvorna metra, ali je tvrtka Javna ustanova Športski objekti Split potpisala ugovor o zakupu tog prostora na nešto više od 1600 četvornih metra. Objasnio je da je tako nastala šteta zbog nenaplaćenog zakupa za korištenje cjelokupne površine. Dodao je kako je ta zakupnina najprije bila 0.5 eura po metru četvornome, zatim 0.53 eura i sada 0.66 eura po metru četvornome.

“Netko svjesno nije računao kvadraturu ovog parkirališta i dao je parkiralište u bescjenje s vidljivo manjom kvadraturom”, rekao je.

Ivošević je također rekao da će danas u Državno odvjetništvo odnijeti dokumentaciju kako bi se utvrdilo “postoji li kaznena odgovornost onih koji su potpisivali te ugovore”.

izvor: HINA

Share.

Leave A Reply